Nepracujte více, ale chytřeji. Co to ale vlastně znamená v praxi?

V odborných a osobně-rozvojových textech často můžeme číst, že abyste dosáhli vyšší produktivity a kariérního úspěchu, neměli byste nutně pracovat více, ale hlavně byste měli pracovat chytřeji. Co to ale vlastně v praxi znamená? A jak začít pracovat chytřeji? Máme pro vás několik tipů.

Ilustrační snímek

Tyto tipy uveřejnil web Business Insider.

Nastavte si jasné cíle

Prvním krokem je vědět jasně, čeho chcete vlastně dosáhnout. A určit si, jakým směrem a jak daleko se chcete dostat. Sepište si proto své cíle a definujte je co možná nejpřesněji.

Když je to možné, delegujte práci

Delegování práce není známkou neschopnosti. Naopak – při správném využití je známkou dobré organizace práce. Jako manažer se proto naučte efektivně delegovat práci. A naučte to samé i své podřízené.

Více se spolehněte na automatizaci

Dnešní doba nabízí celou řadu automatizačních nástrojů a programů využívajících umělou inteligenci. Zkuste najít způsob, jak automatizaci využít ve své práci a zbavit se tak některých rutinních úkonů.

Určete si priority a nenechte se zahltit rutinními úkoly

Chcete pracovat chytřeji? Tak si lépe určete priority. Mějte jasno v tom, čemu se každý den chcete věnovat a do čeho chcete dát svou energii. A to vám pomůže nenechat se zahltit rutinními úkony.

Nezpomínejte relaxovat

Zní to lehce paradoxně, ale abyste pracovali efektivněji a chytřeji, musíte si plánovat i pauzy a čas na sebe. Pravidelně relaxujte, občas nechte práci prací, a uvidíte, že budete v práci efektivnější.



-mm-

Zdroj: Business Insider - americký portál zaměřený na oblast podnikání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Insider