Jsou situace, kdy je lepší to vzdát

Ilustrační snímek

Někdy lidé pokračují v tom, co je ani tolik nebaví, protože za to jsou dobře odměňováni. Když vás však to, co děláte nebaví ani za to nemáte dobrou odměnu, pak byste toho možná měli nechat. Také je na pováženou, když všechno vaše úsilí zůstává bez výsledků. V takovém případě k sobě buďte upřímní. Měli byste pokračovat jen tehdy, pokud vás daná činnost skutečně baví, tvrdí web addicted2success.com. A v jakých dalších situacích byste měli popřemýšlet o tom, zda to nevzdat?

1. Když vás to, co děláte, poškozuje

Když dojde na kouření nebo drogy, je samozřejmě moudré přestat. DO potíží vás však mohou dostat i méně evidentně sebezničující návyky. A to samé platí i pro nezdravé stravování.

2. Když nenávidíte to, co děláte

Vášeň je pro úspěch důležitá. Když to, co děláte, nemilujete, pozor na chvíle, kdy přijdou komplikace. Můžete pak mít pocit, že je z vás doslova vysávána životní energie, věci začnou být problematické a zdlouhavé. Štěstí, pohoda a to, jestli dobře spíte, nejsou věci, které je možné si koupit. Peníze proto nejsou vždycky tím nejlepším měřítkem.

3. Když v tom, co děláte, prostě nemůžete být dobří

Pokud je jedno, jak moc se snažíte a výsledky vaší snahy se prostě nedostavují, možná jen marníte čas. Raději se posuňte k něčemu, kde budete moci využít svých předností.

4. Když nemůžete dosáhnout svého plného potenciálu

Pokud vás egoističtí lidé neustále ignorují nebo vykořisťují, bude uspět v takovém prostředí nesnadné. Nemusíte opouštět svůj obor, ale možná bude lepší najít vhodnější podmínky a zdravější prostředí.

5. Když se naskytne lepší příležitost

Soustředění vám někdy může zabránit v tom, všimnout si lepší příležitosti. Když vyrábíte pagery, váš byznys stejně skončí s tím, jak přijdou chytré telefony – a je jedno, jak moc se budete snažit o růst a úspěch.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success