4 principy pro lepší integritu

Jako profesionálové jsme zvyklí odhadovat, co asi přijde. Někdy ale kvůli tomu přestáváme myslet na vliv, který máme na své spolupracovníky. Chybí nám integrita - věrnost určitým zásadám, schopnost dělat správné věci a zachovat si maximální míru profesionality. Které principy pro dobrou integritu ve vašem profesním životě byste měli dodržovat? Následující seznam se snadno přečte, ale dodržet jej, to je horší. Zvládněte to však a zasloužíte si uznání a respekt.

Ilustrační snímek

1) Pravda je jen jedna

Pokud se chcete ukázat v lepším světle, možná občas něco zatajíte nebo přibarvíte, píše web management-issues.com. Někdy si také následně začnete vykládat uzavřené dohody trochu jinak. Na tom se však právě nejlépe ukáže váš charakter, proto buďte opatrní, co svým kolegům a zákazníkům o sobě poodhalujete.

2) Činy se počítají

Vaše skutky mají dopad. Udělali jste něco špatně? Tak udělejte vše, abyste to zvrátili zpět k dobrému. Každý dělá chyby. Rozdíl mezi člověkem se silnou integritou a ostatními je, že on chce špatné situace napravit. Pokud jste způsobili něco špatného, nikdy nevolte útěk nebo jinou snadnou cestu, ale dejte to do pořádku.

3) Záleží i na vašich slovech

Slova jsou indikátorem charakteru. Mohou být použita, aby něco zmírnila, ale také aby něco zastřela. Manipulujete situace tím, že přeháníte, nebo zatajujete důležité informace? Vše, co říkáte, musí být co možná nejvíce jednoznačné. Pamatujte, že když vždy říkáte pravdu, nebudete se jí muset vyhýbat.

4) Důvěryhodnost je základ

Bez důvěryhodnosti nemáte nic. Když jste důvěryhodní, vaše slova i činy mají neobyčejnou hodnotu. Proto se snažte nemarnit čas omluvami za to, co jste slíbili a nedodrželi.

-jk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues