3 kroky k tomu, aby si vás lidé zapamatovali v dobrém světle

Musíte být vášniví a sebejistě komunikovat – slovně i řečí těla. Buďte vždy plni nadšení, ale nezapomínejte, že i mlčení má svou cenu. V některých okamžicích zkrátka ostatní nejvíce ocení, když mluvit nebudete.

Příkladem mohou být porady. Když budete při každé poradě mluvit bez přestávky, oblibu si nezískáte. Když vás naopak kolegové uvidí jako někoho, kdo se ptá na dobré otázky a poté si vyslechne jejich odpovědi, budou z vás mít dobrý dojem.

Ilustrační snímek

Co dalšího nám radí web addicted2success.com?

Zapojte do hovoru emoce

Lidé, které si zapamatujeme, prezentují svůj osobní zápal pro věc a pro to, co jim dává smysl, s emocemi. Zapamatujeme si totiž to, jak jsme se cítili. I vy můžete využít dynamiku konverzace ve svůj prospěch. Přimějte ostatní, aby pocítili emoce – od euforie a štěstí klidně až k úzkosti a bolesti.

Využívejte svých příběhů

Vždy mějte příběh, kterým se učiníte tak trochu zranitelnými. Když s někým mluvíte, zmiňte jej. Je to jako otevřít knihu a někomu nahlas přečíst tu nejzajímavější pasáž.

Když to uděláte, bude dotyčná osoba mnohem sdílnější a dost možná vám řekne i svůj příběh. Taková výměna osobních příběhů mezi vámi vytváří ono lidské pouto. Můžete třeba vyprávět svůj příběh jako příběh podnikatele. Zmiňte úspěchy a neúspěchy, a také to, jak formovaly vás i váš současný postoj.

Když přidáte ještě svou vášeň, bude pro vás navázání propojení s ostatními snadné. Vyprávět historku, ve které se ukážete jako zranitelní, není snadné. Může to být velmi těžké, ale postupně si na to zvyknete. Čím víckrát svůj příběh dovyprávíte, tím vám to půjde lépe.

Po lídrech je poptávka – buďte lídry

Většina lidí chce být vedena. Chce znát nezapomenutelného člověka, kterého by mohla mít za vzor a následovat ho. A to je vaše šance – buďte tím lídrem vy.

Když ostatní vedete a pomáháte jim rozvíjet se, rozvíjíte se a učíte i vy sami. Když uvidíte, jak vaši lidé rostou, dost možná ucítíte skutečné naplnění a silný pocit smysluplnosti vašeho konání, což jste předtím možná postrádali.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success