Richard Branson: Dobrý lídr se nebojí konfliktů ani odpovědnosti

Silný lídr má vizi, je kreativní a dokáže inspirovat druhé, aby jej následovali na cestě k novým možnostem dosahování společného úspěchu. Slabý lídr naopak udržuje status quo a nerad se pouští do neznámých vod. Zatímco silný leadership se projevuje v celé řadě různých podob, slabý leadership má většinou stále tytéž společné jmenovatele.

Ilustrační snímek

Za těch téměř 50 let ve světě byznysu jsem se naučil poznat silného lídra od slabého,“ píše na svém blogu britský miliardář a majitel značky Virgin Richard Branson.

Jedním ze základních ukazatelů slabého leadershipu je podle něj snaha vyhýbat se konfliktům a konfrontacím. I když ani on sám nemá konfrontace rád, schopnost řešit je včas považuje za stěžejní předpoklad dobrého leadershipu. Lídr by se neměl bát žádné situace, která může skončit rozepří.

Já nic, já lídr

Lídři se podle Bransona nejčastěji vyhýbají konfrontacím proto, že nechtějí na zaměstnance působit nepříjemně. Často také mají obavy, že danému problému rozumějí natolik, aby mohli prosazovat svůj postoj. Ti nejslabší pak jednoduše čekají, že se problémy nějak vyřeší samy.

Dalším souvisejícím projevem slabého leadershipu je to, když má lídr na „špinavou práci“ vždy někoho jiného. Sám si nechce poškodit reputaci a vydává tento svůj nedostatek za schopnost delegovat. Ve skutečnosti se však jen zbavuje odpovědnosti za problém a nedává nikomu možnost, aby daný problém vyřešil. Je pouze připraven označit za viníka někoho jiného.

Slabý lídr vyniká dovedností přesouvat vinu na druhé a zpravidla také tím, jak vyžaduje zodpovědnost od všech, kromě sebe,“ shrnuje Richard Branson.

-kk-

Zdroj: Richard Branson's blog - blog Richarda Bransona na stránkách jeho společnosti Virgin
Zobrazit přehled článků ze zdroje Richard Branson's blog