I špatný šéf vás může hodně naučit

Ilustrační snímek

Většina lidí se v průběhu své kariéry setká se špatným šéfem. Trvá-li tato situace déle, začínáme propadat frustraci a pocitu, že jediné, co se od takového šéfa můžeme naučit, je to, jak se nemají řídit zaměstnanci. Rozhodně vám nechceme radit, abyste setrvávali pod vedením někoho, kdo není kompetentní pro výkon své funkce nebo se k vám nechová slušně. Pokud však z nějakého důvodu v takové situaci zrovna jste, můžete ji využít ke svému vlastnímu osobnímu rozvoji. Následující rady, čemu se můžete naučit od špatného šéfa, publikoval server TLNT.com.

Naučíte se nedělat chyby

Špatní šéfové netolerují chyby. Pod vedením takového šéfa se proto rychle naučíte, jak svou práci raději několikrát kontrolovat, než pak nést následky.

Naučíte se kreativitě

Špatní šéfové vám neposkytnou dostatek informací ani času pro vaši práci. Nezbude vám tudíž nic jiného, než se naučit hledat informace samostatně a kreativně plnit své úkoly včas.

Naučíte se jednat politicky

Špatní šéfové za vámi nebudou stát, aby vás podpořili. Naopak mohou cíleně vystupovat proti vám. Brzy se tak naučíte, že se vám vyplatí chovat se k šéfovi a jeho vlivným spolupracovníkům vlídně.

Naučíte se předvídat

Špatní šéfové často mění nálady. Brzy si toho všimnete a naučíte se, jak se chovat, abyste zbytečně nepřilévali olej do ohně. Pomůže vám to lépe předvídat chování lidí v různých situacích.

Naučíte se, jak důležité je mít blízké vztahy se spolupracovníky

Špatní šéfové vedou své podřízené k vzájemné solidaritě. Sdílení nepříjemných zkušeností často dělá z kolegů velmi dobré přátele. Díky špatnému šéfovi tak můžete získat přítele na celý život.

-kk-

Zdroj: TLNT - americký blog pro odborníky z oblasti HR a talent managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje TLNT