Jak být jednoduše skvělým manažerem? Máme pro vás čtyři tipy

Ideální manažer je takový, pod kterým je radost pracovat, který má se svými podřízenými i kolegy dobrý a přátelský vztah, ale který zároveň zajišťuje, že tým i jeho členové dosáhnou svého maximálního potenciálu a že rozvíjí své silné stránky. Že to zní jako nemožná kombinace? Máme pro vás čtyři tipy, které vám pomohou se k tomuto ideálu minimálně přiblížit.

Ilustrační snímek

Tyto tipy uveřejnila webová stránka Entrepreneur.com.

Buďte absolutně transparentní ve své komunikaci

Jako první krok k ideálu vynikajícího manažera je nutné být zcela transparentní a autentičtí v tom, jak komunikujete se svými podřízenými. Dejte stranou všechny poučky z příručky pro manažery a mluvte se členy svého týmu především jako člověk. Nic před nimi neskrývejte, mluvte s nimi na rovinu a nesnažte se je nikdy nijak obelstít.

Dejte svým podřízeným dostatečné pravomoci

Mnoho manažerů se snaží udržet si autoritu tím, že nedají svým podřízeným dostatečné pravomoci. Tento přístup je ale z dlouhodobého hlediska neefektivní a vede k mikro-managementu a frustraci členů týmu. Dejte svým podřízeným dostatečný prostor pro vlastní iniciativu a samostatnou práci.

Průběžně od svých podřízených získávejte upřímnou a autentickou zpětnou vazbu

Vaši podřízení jsou bezedným zdrojem nedocenitelných informací o vašich manažerských dovednostech. Jestliže se chcete jako manažer vzdělávat a posouvat, což byste v každém případě měli, je nutné získávat od svých podřízených průběžnou, upřímnou zpětnou vazbu. A tu získáte jedině tak, že s podřízenými navážete přátelský vztah.

Zajistěte, že vy i vaši podřízení se dlouhodobě rozvíjíte

Ke spokojenosti manažera i jeho podřízených je nutné nestagnovat a neustále se rozvíjet. Vzdělávejte se, zajímejte se o nové trendy, ale to samé zajistěte i členům vašeho týmu – zvláště těm, kteří o to vysloveně stojí.



-mm-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com