How to be a simply great manager: four tips

Jak být jednoduše skvělým manažerem? Máme pro vás čtyři tipy

An ideal manager has good and friendly relations with subordinates and colleagues, ensures the team and its members reach their maximum potential, and develops their strengths. Their subordinates also enjoy working for them. Does this sound like an impossible combination? Here are four tips to help you at least approach this ideal.

These tips were published by Entrepreneur.com.

Be totally transparent in communication

The first step towards the ideal of an excellent manager is being completely transparent and authentic in how you communicate with subordinates. Put aside all the guidelines you have learnt from manuals for managers, and talk to your team members as a normal human being. Do not hide anything from them, talk to them straight, and never try to deceive them in any way.

Give subordinates sufficient authority

Many managers try to maintain their authority by not giving their subordinates enough power. However, this approach is ineffective in the long run and leads to micromanagement and frustration among team members. Give subordinates enough space to use their own initiative and work independently.

Regularly get honest and authentic feedback from subordinates

Your subordinates are a bottomless source of invaluable information concerning your management skills. If you want to learn and advance as a manager, which you should in any case, it is essential you obtain ongoing, honest feedback from subordinates. And the only way to achieve that is to establish friendly relations with them.

Ensure you and your subordinates develop long-term

In order to keep both manager and subordinates happy, it is essential not to stagnate, but instead develop continuously. Educate yourself, keep up to date with new trends and make sure team members do the same, especially those who clearly want to.



-mm-

    Jak být jednoduše skvělým manažerem? Máme pro vás čtyři tipy

    Ideální manažer je takový, pod kterým je radost pracovat, který má se svými podřízenými i kolegy dobrý a přátelský vztah, ale který zároveň zajišťuje, že tým i jeho členové dosáhnou svého maximálního potenciálu a že rozvíjí své silné stránky. Že to zní jako nemožná kombinace? Máme pro vás čtyři tipy, které vám pomohou se k tomuto ideálu minimálně přiblížit.

    Tyto tipy uveřejnila webová stránka Entrepreneur.com.

    Buďte absolutně transparentní ve své komunikaci

    Jako první krok k ideálu vynikajícího manažera je nutné být zcela transparentní a autentičtí v tom, jak komunikujete se svými podřízenými. Dejte stranou všechny poučky z příručky pro manažery a mluvte se členy svého týmu především jako člověk. Nic před nimi neskrývejte, mluvte s nimi na rovinu a nesnažte se je nikdy nijak obelstít.

    Dejte svým podřízeným dostatečné pravomoci

    Mnoho manažerů se snaží udržet si autoritu tím, že nedají svým podřízeným dostatečné pravomoci. Tento přístup je ale z dlouhodobého hlediska neefektivní a vede k mikro-managementu a frustraci členů týmu. Dejte svým podřízeným dostatečný prostor pro vlastní iniciativu a samostatnou práci.

    Průběžně od svých podřízených získávejte upřímnou a autentickou zpětnou vazbu

    Vaši podřízení jsou bezedným zdrojem nedocenitelných informací o vašich manažerských dovednostech. Jestliže se chcete jako manažer vzdělávat a posouvat, což byste v každém případě měli, je nutné získávat od svých podřízených průběžnou, upřímnou zpětnou vazbu. A tu získáte jedině tak, že s podřízenými navážete přátelský vztah.

    Zajistěte, že vy i vaši podřízení se dlouhodobě rozvíjíte

    Ke spokojenosti manažera i jeho podřízených je nutné nestagnovat a neustále se rozvíjet. Vzdělávejte se, zajímejte se o nové trendy, ale to samé zajistěte i členům vašeho týmu – zvláště těm, kteří o to vysloveně stojí.



    -mm-

    Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com
    Štítky: Leadership