Čtyři knihy, které změní váš pohled na to, co to znamená být lídr

Co znamená být efektivní lídr? Jak inspirovat, vést a motivovat ostatní? A jak se takovým lídrem můžete stát i vy, a to s přihlédnutím k rapidnímu vývoji moderních technologií a ke změnám, které se odehrávají ve společnosti a v chápání role manažera? Jestliže vás zajímají (nejen) tyto otázky týkající se managementu a toho, co to znamená být v dnešní době lídr, zde je seznam čtyř knih, které vás budou zajímat.

Ilustrační snímek

Tento seznam přinesl web Entrepreneur.com.

Hluboká práce (Cal Newport)

Calu Newportovi se povedlo to, co se povede málokomu. Vymyslel a definoval nový pojem, který zlidověl a dnes ho již většina lidí zná. Koncept hluboké práce, tedy soustředěného a efektivního úsilí, ve své dnes již klasické knize Cal Newport rozebírá tak brilantně a zároveň prakticky, že poznatky z této knihy by měli znát všichni, kdo chtějí vést ostatní a zajímají se o produktivitu práce.

Umění zvítězit (Phil Knight)

Někdy je nejlepší cestou inspirovat se u veleúspěšných lidí. A to je případ této knihy, která mapuje vzestup společnosti Nike a její transformaci v digitální době. Její autor, Phil Knight, je spoluzakladatelem společnosti a ukazuje, jak se z malé firmy stala mezinárodní firma s mnohamiliardovými obraty po celém světě.

Metoda Lean Startup (Eris Ries)

Tato kniha je jakousi „kuchařkou“ pro manažery a lidi, kteří rozjíždějí vlastní start-up. Věnuje se tématům produktivity, experimentování, motivace i interní komunikace v rámci týmu a firmy. A používá i spoustu příkladů ze skutečného světa a ukazuje, jak se věci mají a nemají dělat.

7 návyků skutečně efektivních lidí (Sean Covey)

Autor Sean Covey je známý svojí řadou „7 návyků...“ - a za tři tečky dodává různé typy lidí. Kniha 7 návyků skutečně efektivních lidí je skutečně povedeným vhledem do toho, co dělají dlouhodobě úspěšní lidé jinak a jaké dovednosti a návyky je dovedly tam, kde jsou nyní.



-mm-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com