Four books that will change your perspective on what it means to be a leader

Čtyři knihy, které změní váš pohled na to, co to znamená být lídr

What does it mean to be an effective leader? How do you inspire, lead and motivate others? And how can you too become such a leader, given the rapid evolution of modern technology and changes taking place both in society and in the understanding of a manager's role? If you are interested in these questions (and more), in management, and in what it means to be a leader today, here are four books you will find interesting.

This list was provided by Entrepreneur.com.

Deep Work (Cal Newport)

Cal Newport has done what few people ever could: invented and defined a new concept that has become universally acknowledged and used, one with which most people are familiar with today. His now classic book discusses the concept of deep work, namely focused and effective effort, so brilliantly and practically that his insights should be familiar to anyone who wants to lead others and is interested in work productivity.

Shoe Dog (Phil Knight)

Sometimes the best way to learn is to take inspiration from great people. That is the case with this book, which charts the rise of Nike and its transformation in the digital age. Its author, Phil Knight, co-founded the company and shows how it went from being a small organisation to a multi-billion dollar international business with worldwide sales.

The Lean Startup (Eris Ries)

This title is a kind of cookbook for managers and people who are initiating their own start-up. It deals with productivity, experimentation, motivation and internal communication within a team and company, using plenty of real-life examples to show how things should and should not be done.

7 Habits of Highly Effective People (Sean Covey)

Author Sean Covey is known for his "7 Habits ..." series, in which he replaces the three dots with different groups of people. His 7 Habits of Highly Effective People is a truly insightful look into what long-term successful people do differently, and what skills and habits got them to where they are now.



-mm-

    Čtyři knihy, které změní váš pohled na to, co to znamená být lídr

    Co znamená být efektivní lídr? Jak inspirovat, vést a motivovat ostatní? A jak se takovým lídrem můžete stát i vy, a to s přihlédnutím k rapidnímu vývoji moderních technologií a ke změnám, které se odehrávají ve společnosti a v chápání role manažera? Jestliže vás zajímají (nejen) tyto otázky týkající se managementu a toho, co to znamená být v dnešní době lídr, zde je seznam čtyř knih, které vás budou zajímat.

    Tento seznam přinesl web Entrepreneur.com.

    Hluboká práce (Cal Newport)

    Calu Newportovi se povedlo to, co se povede málokomu. Vymyslel a definoval nový pojem, který zlidověl a dnes ho již většina lidí zná. Koncept hluboké práce, tedy soustředěného a efektivního úsilí, ve své dnes již klasické knize Cal Newport rozebírá tak brilantně a zároveň prakticky, že poznatky z této knihy by měli znát všichni, kdo chtějí vést ostatní a zajímají se o produktivitu práce.

    Umění zvítězit (Phil Knight)

    Někdy je nejlepší cestou inspirovat se u veleúspěšných lidí. A to je případ této knihy, která mapuje vzestup společnosti Nike a její transformaci v digitální době. Její autor, Phil Knight, je spoluzakladatelem společnosti a ukazuje, jak se z malé firmy stala mezinárodní firma s mnohamiliardovými obraty po celém světě.

    Metoda Lean Startup (Eris Ries)

    Tato kniha je jakousi „kuchařkou“ pro manažery a lidi, kteří rozjíždějí vlastní start-up. Věnuje se tématům produktivity, experimentování, motivace i interní komunikace v rámci týmu a firmy. A používá i spoustu příkladů ze skutečného světa a ukazuje, jak se věci mají a nemají dělat.

    7 návyků skutečně efektivních lidí (Sean Covey)

    Autor Sean Covey je známý svojí řadou „7 návyků...“ - a za tři tečky dodává různé typy lidí. Kniha 7 návyků skutečně efektivních lidí je skutečně povedeným vhledem do toho, co dělají dlouhodobě úspěšní lidé jinak a jaké dovednosti a návyky je dovedly tam, kde jsou nyní.



    -mm-

    Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com
    Štítky: Knihy