Jak svůj tým úspěšně provést zásadní změnou nebo transformací?

Síla a dovednosti lídra se ukážou hlavně v krizových a dynamických situacích. Mezi ně patří i moment, kdy firma či tým prochází transformací nebo nějakou zásadní změnou. Jak turbulentními změnami svůj tým úspěšně provést? Zde je několik tipů.

Ilustrační snímek

Vžijte se do svých podřízených

Jak uvádí Addicted2Success.com, první krok je, že musíte celou situaci přestat vnímat pouze svojí optikou. A musíte se vcítit do svých podřízených. Uvědomte si, jak situaci vnímají oni, z čeho mohou být nervózní nebo na pochybách a následně tyto pochyby řešte.

Zvyšte frekvenci kolektivních i individuálních setkání

Za situace, kdy tým nebo firma prochází radikálními změnami, je nutné se vídat častěji, než obvykle. Pokud je to jenom trochu možné, zvyšte frekvenci týmových jednání i individuálních setkání se svými podřízenými.

Zapojte svůj tým do rozhodování

Váš tým se bude cítit odstrčený, pokud nebude vůbec zapojen do řešení dané situace. Umožněte jim rozhodovat se o určitých aspektech změn, které se jich přímo týkají.

Vysvětlujte, vysvětlujte, vysvětlujte

Buďte trpěliví. Vše vysvětlujte. Nenechávejte své podřízené na pochybách a nenechte je si domýšlet své vlastní hypotézy a teorie.

Buďte otevřeni novým nápadům

Vnímejte, jak situaci vidí vaši podřízení. Ptejte se jich na názor. A tam, kde je to alespoň jen trochu možné, jejich nápady alespoň vážně zvažte.



-mm-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success