How do you lead your team successfully through a major change or transformation?

Jak svůj tým úspěšně provést zásadní změnou nebo transformací?

The strength and skills of a leader show especially in critical and dynamic situations. One such situation is a period when a company or team is going through a transformation or some major change. How do you guide your team through turbulent changes successfully? Here are some tips.

Empathise with subordinates

As Addicted2Success.com states, the first step is to stop seeing the entire situation only through your own lens. And you need to empathise with your subordinates. Become aware of how they perceive the situation, what they may be nervous or doubtful about, and then address those doubts.

Increase the frequency of collective and individual meetings

In situations where a team or company is undergoing radical change, it is essential to see one another more often than usual. If at all possible, increase the frequency of team meetings and individual meetings with subordinates.

Involve your team in decision making

Your team will feel disengaged if they are not involved in the situation at all. Allow them to make decisions about certain aspects of changes that directly affect them.

Explain, explain, explain

Be patient. Explain everything. Do not leave subordinates in doubt and do not let them create their own hypotheses and theories.

Be open to new ideas

Be aware of how subordinates see the situation. Ask for their opinion. And, where possible, at least give their ideas serious consideration.



-mm-

    Jak svůj tým úspěšně provést zásadní změnou nebo transformací?

    Síla a dovednosti lídra se ukážou hlavně v krizových a dynamických situacích. Mezi ně patří i moment, kdy firma či tým prochází transformací nebo nějakou zásadní změnou. Jak turbulentními změnami svůj tým úspěšně provést? Zde je několik tipů.

    Vžijte se do svých podřízených

    Jak uvádí Addicted2Success.com, první krok je, že musíte celou situaci přestat vnímat pouze svojí optikou. A musíte se vcítit do svých podřízených. Uvědomte si, jak situaci vnímají oni, z čeho mohou být nervózní nebo na pochybách a následně tyto pochyby řešte.

    Zvyšte frekvenci kolektivních i individuálních setkání

    Za situace, kdy tým nebo firma prochází radikálními změnami, je nutné se vídat častěji, než obvykle. Pokud je to jenom trochu možné, zvyšte frekvenci týmových jednání i individuálních setkání se svými podřízenými.

    Zapojte svůj tým do rozhodování

    Váš tým se bude cítit odstrčený, pokud nebude vůbec zapojen do řešení dané situace. Umožněte jim rozhodovat se o určitých aspektech změn, které se jich přímo týkají.

    Vysvětlujte, vysvětlujte, vysvětlujte

    Buďte trpěliví. Vše vysvětlujte. Nenechávejte své podřízené na pochybách a nenechte je si domýšlet své vlastní hypotézy a teorie.

    Buďte otevřeni novým nápadům

    Vnímejte, jak situaci vidí vaši podřízení. Ptejte se jich na názor. A tam, kde je to alespoň jen trochu možné, jejich nápady alespoň vážně zvažte.



    -mm-

    Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success
    Štítky: Leadership