5 praktických rad, jak na své okolí působit charismaticky a profesionálně

Profesionalita. Ať si jí podle oboru, ve kterém se pohybujeme, představujeme jakkoliv, asi se všichni shodneme na tom, že bez profesionálního přístupu a vystupování se nikdy nikdo nemůže stát manažerem a úspěšným lídrem. Být profesionálem znamená působit důvěryhodně, být expertem ve svém oboru, dodržovat své slovo a umět na ostatní pozitivně působit. A k tomu, abyste se stali skutečně úspěšným lídrem, potřebujete i určité charisma. V tomto článku vám ukážeme pět praktických rad, jak v práci i v životě působit charismaticky a profesionálně.

Ilustrační snímek

Osobní integrita

Profesionál zastává určité principy a nemění své názory jen podle dočasné aktuální situace. Vnitřní integrita a stálost jsou důležitými charakterovými vlastnostmi každého lídra a jeho osobní značky.

Styl oblékání

Jak uvádí server Leadership Now, šaty skutečně dělají člověka. Alespoň pokud chcete působit profesionálně. Noste oblečení, v kterém víte, že vypadáte dobře, a ve kterém se tak dobře a sebevědomě budete i cítit.

Zájem o ostatní

Profesionál si je vědom svých schopností a je ochoten naslouchat a pomáhat jiným. Profesionálem nemůže být někdo, kdo si všechny své znalosti a schopnosti nechává pouze pro sebe. Nejlépe své charisma a profesionalitu prokážete tak, že upozadíte své ego a budete se zajímat o lidi kolem sebe.

Plnění slibů

Charismatickým většinou nazveme člověka, který nám připadá nejen zajímavý, ale i důvěryhodný. Pokud někomu nelze věřit, nikdy nebude moct na ostatní působit skutečně pozitivním dojmem. Abyste v ostatních vyvolali důvěru, vaše slovo musí mít váhu. Proto dodržujte vše, co slíbíte.

Expertiza

Profesionál se své oblasti nevěnuje pouze z čistě profesního hlediska, ale i na základě vlastního upřímného zájmu. Sleduje novinky v oboru, zná se s významnými osobnostmi, které jsou v souvislosti s danou problematikou aktivní, a dovedou lidem z oboru přinášet nové postřehy a nová fakta.

 

-mm-

 

Zdroj: Leadership Now - web věnovaný široké škále aspektů leadershipu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Leadership Now