Zvládněte nervozitu levou zadní

Nepříjemnost situace hodně závisí na tom, co si o ní myslíme. Stojíte-li před situací, která vás znervózňuje, máme pro vás velmi snadný trik, který vám pomůže. Soustřeďte se na tři různé zvuky, které v daném prostředí slyšíte. Toto cvičení odvede vaši mysl pryč od nepohody a úzkosti a pomůže vám lépe se soustředit na přítomnost. A jaké další triky můžete vyzkoušet?

Ilustrační snímek

Nejprve se pořádně nadechněte

Dýchejte zhluboka a pomalu, protože když jste nervózní, dech se zrychluje. Proto musíte dýchat tak, abyste nesměřovali k záchvatu paniky. Pořádně se nadechněte – až do břicha. Každý dech na chvilku zadržte a potom pomalinku vydechněte. Hluboké nádechy vás relaxují. Vaše nervozita pak půjde lépe zvládnout, tvrdí web addicted2success.com.

Nenechte se rozhodit cukrem nebo kofeinem

Pokud už jste nervózní, kofein a cukr to jenom zhorší. Tyto dva stimulanty vaše nepříjemné pocity ještě znásobí. Raději se napijte vody, protože když jste nervózní, musíte zůstat hydratovaní. Hlavně vaše hrdlo musí zůstat vlhké, abyste lépe zvládli to, co vás čeká.

Možná jste si všimli, že někteří lidé při sezení na židli neustále třesou rukou nebo pohupují nohou. To je často způsobeno právě přemírou kofeinu a cukru. Proto se oběma látkám raději vyhýbejte – dost možná zjistíte, že jste mnohem klidnější dokonce i v náročných situacích.

Soustřeďte se na svou vášeň

Nervozita se často objevuje v situacích, kdy nás čeká vystoupení – a když skutečně začneme dělat to, co máme udělat, nervozita zmizí. Proto nervozitu očekávejte a smiřte se s tím, že pár minut se budete cítit nepříjemně. Je ale docela dobře možné, že jakmile začnete s činností samotnou, nepohoda zmizí. Když máte nějaké publikum, napojte se na jeho energii a soustřeďte se na to, co je vaše silná vášeň.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success