S tímto postupem získáte jakoukoli schopnost si budete přát

Máme pro vás vzoreček pro osvojení jakékoli schopnosti. Je to konzistentnost + sebehodnocení + akce. Výsledek? Mistrovství neboli ovládnutí schopnosti, kterou jste si zvolili. Mistrovství je definováno jako „komplexní znalost určité schopnosti nebo oboru“. To znamená, že o dané věci víte vše, co je možné znát. Zapamatujme si, že mistrovství vychází z toho, že známe danou věc ze všech úhlů a z mnoha perspektiv.

Ilustrační snímek

Konzistentnost

Cokoli děláte, dělejte to pravidelně. I malé návyky postupně přinášejí výsledky. Pokud chcete něco ovládnout, věnujte se tomu co nejčastěji. Trénujte každodenně. Může to znamenat, že natočíte jedno kvalitní video každý týden nebo že budete každé ráno meditovat. Zavoláte potenciálnímu novému klientovi a oslovíte ho – a uděláte to nejméně 5krát za hodinu. Prostě to, v čem chcete být dobří, neustále opakujte. A pokračujte v tom, i když se vám zrovna nebude chtít, radí web addicted2success.com.

Sebehodnocení

Sebehodnocení je pro úspěch nezbytné. Musíte konzistentně dělat to, v čem chcete být dobří – občas ale musíte udělat krok zpět a kriticky se podívat na kvalitu vaší činnosti. Jen tak se můžete orientovat v tom, zda danou aktivitu děláte správně a kvalitně.

Příkladem může být posilování. Pokud zvedáte těžká závaží, aniž byste se zajímali o svou techniku, možná jen marníte čas. Nemusíte neustále měnit to, co děláte, ale někdy je prostě dobré zkusit nový přístup a vyzkoušet, zda nebude fungovat lépe.

Akce

Sebehodnocení je k ničemu, když nenásleduje akce. Pokud něco děláte špatně, musíte to zkusit jinak. Udělejte něco! Je jedno, zda to bude bláznivý nebo neobvyklý krok. Rozdíl mezi těmi, kdo se stanou nejlepšími v dané oblasti a těmi, kdo si to jen přejí, je právě činnost. Vždy se musíte pohybovat kupředu, na to nezapomínejte.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success