5 tipů, jak členy týmu nadchnout pro společnou vizi

Jedním z klíčových úkolů manažera je předat svému týmu určitou vizi a jednotlivé členy skupiny pro tuto vizi nadchnout. Jedině tak budou všichni tahat skutečně za jeden provaz a tým tak bude opravdu efektivně pracovat. Zde je pět tipů, jak ve vašem týmu představit a úspěšně prosadit určitý plán nebo vidinu úspěchu a jak pro tuto myšlenku vaše podřízené i dostatečně nadchnout.

Ilustrační snímek

Tyto tipy přinesl server Business2Community.com

Zapojte tým do plánování

V prvé řadě je nutné se ujistit, že se všichni členové týmu cítí do celého projektu dostatečně začleněni. A to už od samého počátku. Je tedy nutné, abyste členy týmu zapojili už do samotného plánování a definice společné vize.

Vysvětlete, jaké benefity budou pracovníkům z dosažení cílů plynout

Aby zaměstnanci skutečně toužili po tom společné vize dosáhnout, musí vědět, co pro ně bude z jejího dosažení vyplývat. Jedině tak budou mít potřebnou motivaci. Neznamená to, že se musí nutně jednat pouze o finanční motivaci. Motivací může být i ulehčení práce do budoucna, více času nebo získání privilegií v rámci firmy.

Připravte plán a určete konkrétní kroky

Abstraktní vize mají kýžený účinek teprve ve chvíli, kdy se přetaví v konkrétní plán a kdy se určí specifické a jasně definované kroky, které k dosažení cíle vedou. Nemějte pouze hlavu v oblacích a definujte, jakými dílčími kroky se k cíli postupně jako tým doberete.

Dejte svému týmu nástroje potřebné k tomu, aby mohli uspět

Pokud si vytyčíte cíl a definujete cestu k němu, k ničemu to nebude, pokud váš tým nemá potřebné nástroje k tomu, aby se k cíli opravdu mohl úspěšně dostat.

Průběžně váš postup monitorujte

Abyste neztratili svoji vizi z dohledu a abyste nesešli z cesty vedoucí k vašemu cíli, musíte váš postup průběžně monitorovat a zjišťovat, jak si jako tým vedete.

 

-mm-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com