Zvyšte si své sebevědomí během několika málo dní pomocí následujících pěti tipů

Manažer bez zdravého sebevědomí je jako potápěč bez lahve se vzduchem. To samozřejmě neznamená, že manažeři musí být zcela imunní vůči stresu, splínu nebo melancholickým náladám, během kterých jim sebevědomí spadne na minimum. Měli by se ale umět co nejdříve zase odrazit ode dna a zdravé sebevědomí zase rychle nabýt. A proto vám v tomto článku ukážeme, jak si své sebevědomí zvýšit během pouhých několika málo dní.

Ilustrační snímek

Tyto tipy uveřejnila webová stránka Addicted2Success.com.

Dobře se oblékněte

Šaty dělají člověka. Ale především mají i velký vliv na to, jak se sami cítíme. Čím horší máte sebevědomí, tím lépe se oblékejte. Budete se cítit dobře a budete podvědomě vědět, že i na své okolí působíte profesionálně a kompetentně.

Věnujte čas sami sobě

Aby člověk získal zpět svůj klid a zdravé sebevědomí, měl by věnovat nějaký čas sám sobě. Dělejte to, co vás baví a v čem jste dobří, a najděte ztracenou rovnováhu pomocí aktivit, u kterých se cítíte dobře.

Splňte nějakou výzvu, kterou si dáte sami sobě

Sebevědomí si můžete vrátit i tím, že splníte nějakou výzvu, kterou si sami sobě dáte. Třeba vyjdete vysoký kopec, kolem kterého jezdíte každý den autem, nebo ve svém osobním životě změníte něco, k čemu se odhodláváte už delší dobu.

Pomozte někomu jinému

Pomoc někomu jinému, ať už formou charity nebo podání pomocné ruky podřízenému nebo kolegovi, zajistí, že se budete cítit lépe. A tím pádem i sebevědoměji.

Promluvte si s někým, kdo je vám blízký

Jedním z nejlepších způsobů, jak získat zdravý nadhled nad svou situací a získat tak ztracené sebevědomí, je promluvit si s někým, kdo je vám blízký – s partnerem, členem rodiny nebo známým. A klidně i o něčem úplně jiném, než o práci.

 

-mm-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success