Jste průměrným manažerem? Poradíme vám, jak se stát skvělým

Opravdu skvělých manažerů, kteří jsou schopni pomoct svému týmu dosáhnout svého maximálního potenciálu a kteří své podřízené doopravdy inspirují a motivují, je málo. O to víc by se každý manažer měl snažit se takovým skvělým vedoucím stát. Jak na to? Poradíme vám v tomto článku.

Ilustrační snímek

Tyto tipy uveřejnil web Entrepreneur.com.

Nenechte se odradit chybami a neúspěchy

Chyby, dílčí neúspěchy a drobné katastrofy se budou dít vždy. Tyto přešlapy jsou součástí cesty za úspěchem. Nenechte se proto jimi odradit a předejte tento pohled i svým podřízeným.

Buďte otevření názorům a tipům lidí kolem sebe

Být dobrým manažerem znamená neustále se učit. A také obklopovat se lidmi, kteří jsou chytřejší než vy, a schopnost od svého okolí vstřebávat nové podněty, názory a tipy.

Buďte mentorem, ale především mějte i svého vlastního mentora

Buďte k dispozici svým podřízeným jako poradce a mentor. Ale nezapomínejte i na sebe. Najděte si svého vlastního mentora – někoho, kdo vás bude učit a kdo vám bude dlouhodobou oporou.

Vnímejte změnu pozitivně

Skvělí manažeři mají všichni jednu věc společnou – mají pozitivní přístup ke změně. Nesnaží se setrvávat za každou cenu ve statusu quo, ale ví, že svět je dynamický, že se společnost i všechny obory neustále vyvíjí a že změna znamená příležitost.

Pečlivě si vybírejte svůj tým

Mnoho manažerů se zdráhá vybírat si do svého týmu lidi, kteří jsou až příliš ambiciózní a dobří, protože se bojí, aby je tito podřízení takříkajíc „nepřerostli“. To je ovšem velká chyba. Jako manažer můžete dosáhnout úspěchu jedině tak, že si budete vybírat ty nejkvalitnější podřízené a budete naopak vítat jejich nápady i případný nesouhlas.



-mm-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com