Pět mýtů o syndromu vyhoření, kterým manažeři nesmí věřit

Syndrom vyhoření je závažný psychický stav, při kterém se i z doposud výjimečných a extrémně produktivních pracovníků mohou stát lidé neschopní se soustředit, pracovat nebo dokonce ani dočasně fungovat ve svém osobním životě. Manažeři by se měli vždy snažit vyhoření u svých podřízených nejen předcházet, ale i rozpoznat a případně řešit. Okolo syndromu vyhoření však stále panuje několik nebezpečných mýtů. Zde je pět  takových mýtů, kterým manažeři nesmí věřit.

Ilustrační snímek

Vyhoření je jenom lenost

Jak uvádí Management Today, s tímto mýtem se můžeme setkat poměrně často. Někteří vidí vyhoření jako pouhou výmluvu pro líné jedince. Jiní lidé mohou vyhoření vnímat jenom jako výmysl přecitlivělých mileniálů. Pravda je však taková, že se jedná o komplexní problém, způsobený přemírou stresu, špatným vyvážením osobního a pracovního života a jinými faktory. A lidé, kteří vyhořením trpí, bohužel velmi rychle poznají, že o žádný výmysl se nejedná. To samé si musí uvědomovat i manažeři.

Je to jenom dočasná indispozice, která sama rychle odezní

Vyhoření se sice může samo od sebe dostat zpět do fáze, kdy je dotyčný schopen zase zdánlivě normálně pracovat, ale to neznamená, že problém je vyřešen. Bez zásadních změn v životě či pracovním režimu zaměstnance totiž není možné vyřešit původní příčinu vyhoření. A právě kvůli tomu může vyhoření u daného pracovníka přijít kdykoliv a nečekaně znovu.

Vyhořením trpí především citlivější nebo málo ambiciózní jedinci

Tento velký omyl způsobuje, že někteří energičtí a zdánlivě nezlomní jedinci jsou považováni za imunní vůči vyhoření. Vyhoření ale může postihnout kohokoliv, kdo pracuje neudržitelně. A tvrdě pracující lidé, kteří nejsou schopni relaxovat nebo kteří jsou na exponovaných pozicích, čelí naopak největšímu riziku vyhoření.

Člověku, kterého postihne vyhoření, stačí dát na čas volno

Jak jsme již uvedli, vyhoření je komplexní problém způsobený celou řadou faktorů. Jedná se pouze o špičku ledovce - o viditelný symptom závažných problémů v tom, jak dotyčný pracovník pracuje. Řešení těchto komplexních problémů vyžaduje i komplexní řešení. A pouze pracovní volno určitě stačit nebude.

Každý pracovník je zodpovědný za své vlastní duševní zdraví sám

Do určité míry je to pravda. Každý svého štěstí strůjcem. Z pozice manažera toho ale můžete hodně udělat, abyste vyhoření u svých podřízených předcházeli. Vytvořte zdravé pracovní prostředí, zajímejte se o své pracovníky a nabídněte podřízeným co možná nejvyšší míru flexibility. Pokud tyto body zanedbáte, budete za potenciální případy syndromu vyhoření u vás v týmu do velké míry spoluzodpovědní.

 

-mm-

Zdroj: Management Today - portál britského manažerského magazínu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Today