Nerozčilujte se - škodí to vaší kariéře

Ilustrační snímek

Název vaší pozice není podstatný – je jedno jestli jste majitel podniku, výkonný ředitel nebo manažer. Vždy platí, že byste se ve své kanceláři nikdy neměli rozčílit. Vždy si vytvořte odstup a přemýšlejte před tím, než zareagujete. Když se kritická situace vymyká z rukou, udělejte cokoliv je potřeba, abyste udrželi svůj hněv pod úrovní, ze které už není návratu. Podle webu expertbusinessadvice.com totiž může hněv, když ho nedokážete ovládnout, nakonec negativně ovlivnit vaši pozici ve firmě.

Jak hněv poškozuje vaši reputaci

Co je nejvážnější důsledek výbuchu vzteku? Váš tým vás může přestat respektovat a dokonce může začít pochybovat i o vašich profesních kvalitách. Může to být velmi náročné, ale umění ovládnout se za každé situace je opravdu důležité pro váš profesní život.

Každý – vaši pořízení, kolegové i nadřízení – nemohou důvěřovat vašim schopnostem lídra pokud vidí, že nedokážete ovládnout a zklidnit ani sami sebe. Pokud se snadno rozčílíte, najděte si techniky na ukočírování svých pocitů. Učte se vyjádřit své emoce méně násilnými způsoby.

Dopad na atmosféru na pracovišti

Tím, že se rozčílíte, poškozujete i atmosféru svobody a otevřenosti, která předtím v kanceláři panovala. Když je ve vzduchu napětí, nikdo nebude navrhovat své nápady na zlepšení čehokoliv. Váš hněv tak může zabránit nejen vašemu povýšení, ale navíc může negativně ovlivnit i výkon oddělení nebo firmy jako celku.

Někdo si možná myslí, že vztek je vrozená neřest, tak to ale rozhodně není. Destruktivní vztek je něco, co se spíše naučíme během života. Pokud víte, že máte problémy s ovládáním vzteku, můžete na svých reakcích pracovat a změnit své chování tak, aby vás nepoškozovalo.

-jk-

Zdroj: Expert Business Advice - americký informační server pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Expert Business Advice