Jak v práci působíte na druhé?

Ilustrační snímek

Kvalita práce bohužel není jediné kritérium, podle něhož jsme v práci posuzováni. Nadřízení a kolegové sledují i to, jak se v práci chováme. Na základě toho si pak vytvářejí určité závěry, které se nám mohou, ale také nemusejí líbit. Na co bychom se tedy měli zaměřit, abychom nevysílali signály, které si naše okolí bude špatně vykládat? Na serveru US News se na tuto otázku zaměřila autorka populárního manažerského blogu Alison Greenová. Radí dávat si pozor na následující oblasti.

S kým se stýkáte?

Zkuste se zamyslet, kým se v práci obklopujete. Pokud trávíte nejvíce času s kolegy, jejichž výkonnost a morálka je podprůměrná, okolí bude stejně vnímat i vás.

Kdy odcházíte?

Zaměstnanec, který odchází vždy přesně s úderem poslední sekundy své pracovní doby, nebývá vnímán jako příliš loajální. Stejně nebezpečné je zůstávat i příliš dlouho – to zase může vypadat, jako že si neumíte zorganizovat svůj čas.

Co máte na sobě?

I když vaše práce nevyžaduje, abyste chodili každý den v obleku, rozhlédněte se, jak se oblékají vaši nadřízení. Říkejte svým oblečením to, jak chcete být vnímáni.

Jak se zapojujete do diskuse?

Pokud na poradách jen mlčíte nebo si hrajete s telefonem, rozhodně neděláte dobrý dojem. Snažte se proto vždy něčím přispět nebo alespoň působit dojmem, že dáváte pozor.

Jak vypadá vaše kancelář?

Pokud na svém pracovišti nemáte žádné osobní věci, vypadá to, že se nechcete zdržovat nijak dlouho. Neznamená to však, že byste měli mít všude osobní fotografie a další věci, které budou vzbuzovat dojem, že práce není vaše priorita.

-kk-

Zdroj: U.S. News & World Report - americký web věnovaný vzdělávání, zdraví, financím a kariéře
Zobrazit přehled článků ze zdroje U.S. News & World Report