Emočně inteligentní strategie

V dnešní době již nestačí, aby strategie byly jen logické a realizovatelné. Měly by být také emočně inteligentní. Emočně inteligentní strategie vytváří hluboký a sdílený smysl pro společný účel v rámci organizace. Jak tedy příště, až budete vytvářet strategii, zajistit, aby se stala něčím, čím zaměstnanci budou skutečně žít, a jen nebyla jen lapačem prachu na zapadlé poličce?

Začněte aktivním nasloucháním

Všem členům realizačního týmu dopřejte, aby se vyjádřili, a jejich slova důkladně zvažte. Smysl a cíl strategie pak komunikujte tak, aby bylo zřejmé, jaké výhody přinese firmě i jednotlivcům. Prosazujte spolupráci a kreativitu, nejen finanční cíle. Neukazujte jen čísla. Mluvte se středními manažery i zaměstnanci na nižších pozicích a aktivně je zapojte. Umožněte jim přijít s konstruktivní kritikou, která strategii posune dále.

Budujte tým

Součástí procesu zavádění emočně inteligentní strategie je také budování týmu. Nejlepšími advokáty nové strategie jsou zaměstnanci, kteří v ní původně nevěřili, ale postupně důvěru získali. Strategii neustále monitorujte. Lépe pak překonáte a zapojíte neočekávané události.

-kk-

Zdroj: Management Today - portál britského manažerského magazínu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Today