Dovednosti, které musí mít kdokoliv, kdo aspiruje na pozici manažera týmu

Být dobrým vedoucím týmu znamená mnohem více, než jenom rozdávat podřízeným úkoly a reportovat dění v týmu managementu. Jestliže máte ambici stát se vedoucím týmu, měli byste si osvojit následující zvyky, bez kterých se při úspěšném vedení obchodního týmu neobejdete.

Ilustrační snímek

Rychlé rozhodování a odpovědnost

Podle Leadership Now platí, že vedoucí musí umět rychle a na místě dělat velká rozhodnutí. A necítit se přitom vystresovaně nebo nervózně. Řada těchto rozhodnutí je těžkých a mnoho z nich výrazně ovlivní celou řadu lidí. Naučit se správně a rychle rozhodovat a brát za svá rozhodnutí odpovědnost je tedy základní potřebou vedoucího obchodního nebo jakéhokoliv jiného týmu.

Krátkodobý a dlouhodový výhled

Vše, co vedoucí týmu činí, je v souladu s jak krátkodobým, tak i dlouhodobým výhledem. Uvědomuje si souvislosti vzhledem k dalším plánům a zajišťujte tak udržitelnost svého úspěchu. Pomáhá ostatním plánovat jejich aktivity tak, aby dohromady směřovaly k úspěchu celého týmu.

Neustálé vzdělávání

Dobrý vedoucí se nikdy nepřestane učit. Neustále se vzdělává, sleduje nové trendy a je vždy o krok napřed před ostatními. Vzdělává se jak v oblasti hard skills, tak i v oblasti soft skills, jako je komunikace, leadership a podobně.

Obklopení se chytrými lidmi

Neustálé vzdělávání a posouvání se dopředu sebou nese nutnost obklopovat se i zkušenými, chytrými a ambiciózními lidmi, kteří vám mohou poradit. Úspěšný vedoucí se takovými inspirativními lidmi vždy obklopuje a je připraven naslouchat jejich radám i zkušenotem.

 

-mm-

 

Zdroj: Leadership Now - web věnovaný široké škále aspektů leadershipu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Leadership Now