Co dělat v neděli večer - inspirace od úspěšných

Ilustrační snímek

Málokdo se těší na nedělní večer. Průzkum webu Monster.com z roku 2013 ukázal, že více než tři čtvrtiny dotázaných během tohoto večera zažívají zkroušené pocity. Cítí značnou míru melancholie a jsou rozmrzelí, protože vědí, že pracovní týden začne za méně než 12 hodin… podívejme se proto jak se s těmito chmurnými myšlenkami na pondělní stres vypořádávají úspěšní. Podle článku Jacquelyn Smithové (který čerpá z knížky Laury Vanderkamové s názvem What The Most Successful People Do On The Weekend), úspěšní:

1. Naplánují něco příjemného

Naplánují si něco příjemného, a na tuto aktivitu se těší, což pomáhá zahnat nepříjemné pocity z blížícího se pondělního rána.

2. Sportují

Hrají tenis nebo jdou do posilovny; radost z pohybu porazí i tu největší nedělní chmuru.

3. Tráví čas se svými blízkými

Úspěšní si uvědomují, že celý týden budou hodně zaměstnaní, a proto tráví tento volný večer se svými milovanými a se svými přáteli.

4. Čtou knihy, na které neměli čas během týdne...

... i když je pravda, že většina z nich čte každý den, takže ani neděle není žádnou výjimkou. A když není po ruce dobrá knížka, relaxují jinak: pořádný spánek a chutné, zdravé jídlo jsou také důležitými součástmi nedělního večera a nedělní noci.

5. Tráví čas dobrovolnictvím

Protože pomáhání méně šťastným lidem je výtečnou cestou, jak zapomenout na vlastní starosti a stres. Dobré skutky člověku dobijí energii.

6. Dostávají svým slibům a závazkům

Neděle je skvělou příležitostí pro splnění slibů a závazků, na které během týdne nezbýval čas. Takovým závazkem může být například nějaká dlouho odkládaná odpověď na e-mail.

7. Zůstávají pozitivně naladěni

Zítra zkrátka bude pondělí, s tím nenaděláme nic. Ať už jsme zkroušení, nebo veselí. Tak jak by nám chmury pomohly? Buďte pozitivní, protože to je nakonec ten nejlepší způsob, jak se připravit na následující týden!

-JK-

Zdroj: Business Insider - americký portál zaměřený na oblast podnikání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Insider