Virtuální zasedačka dává komunikaci s kolegy i klienty nový rozměr

Zatímco narůstá potřeba komunikace na dálku, řada týmů i jednotlivců vnímá interpretační schopnosti videohovorů jako nedostačující. Velkou část agendy odkládají na osobní setkání, efektivita se tímto zbytečně snižuje. Virtual Lab proto přichází s novou službou Let’s meet VR (LMVR), která těží z předností virtuální reality pro snazší jednání a prezentaci.

Služba LMVR, Virtual Lab

Lidský mozek vnímá věrně zprostředkované obrazy jako reálné a považuje je za skutečnost. Virtuální realita díky tomu elegantně řeší problém komunikace na dálku a potřebu práce ve 3D prostoru s reálným produktem, objektem nebo technologií.

„Virtuální zasedačka oproti běžným konferenčním hovorům významně zvyšuje pozornost lidí, a tím i efektivitu komunikace,“ uvádí Andrej Braguca, partner Virtual Lab.

Služba umožňuje prezentovat i specifické detaily objektů a předmětů, což ocení zejména výrobní podniky při zaškolení nových pracovníků nebo třeba obchodníci s technickými produkty ale i další. Ve virtuální realitě zorganizujete ale i běžné pracovní porady, obchodní jednání i týmový koučink.

„Virtuální zasedačku upravujeme na základě potřeb klientů. Pro vzdělávání a běžné firemní porady či prezentace jsou vhodná prostředí typu: meeting room. Pro potřeby výrobních závodů je zase určeno prostředí typu: výrobní hala, která je navržena speciálně pro umístění velkých modelů strojů, výrobních linek nebo částí technologií v reálné velikosti," říká Andrej Braguca.

Předměty a zařízení, se kterými je normálně složité nebo nemožné manipulovat, lze ve virtuálním prostředí zpřístupnit, procházet, upravovat a využívat reálnou zkušenost pro další práci. Meeting díky tomu nemá žádné limity.

Vyzkoušejte si Let’s meet VR (LMVR) na 30 dní zdarma.

Minimální náročnost, maximální možnosti

Potřebujete pouze vlastní účet na webovém rozhraní a běžný headset, který je součástí služby. V aplikaci si sami vyberete design virtuálního prostoru, rozhodnete se, zda chcete avatara, kterého buď vyberete z databáze nebo nahrajete postavu svého vlastního. Pozvete další účastníky, kteří se stejným způsobem připojí, a schůzka nebo prezentace může začít.

V prostředí můžete intuitivně manipulovat s předměty, psát poznámky, tvořit myšlenkové mapy, dělat náčrty nebo vyvolat 3D modely a pracovat s nimi. Právě tyto funkce velmi ocení zejména inženýřiservisní technici nebo designéři na interních schůzkách nebo setkáních s obchodními partnery při demonstraci možností produktu. V blízké době přibyde virtuální asistentka v podobě automatického textového zápisu, možnost propojení videokonferenčním hovorem a již dnes lze schůzku také audiovizuálně zaznamenat. 

Firma rozšiřuje možnosti využití aplikace podle potřeb klientů. Pro využití v mezinárodním prostředí se vyvíjí možnost simultánního tlumočení v reálném čase v preferovaném jazyce i s textovým překladem. Další zdokonalení aplikace vychází z požadavku diplomatických služeb, aby bylo možné vést separátní jednání a odejít do jiné virtuální místnosti tak, jako je to běžné v normálním životě. Samozřejmostí pro použití v diplomacii nebo na vládní úrovni je splnění těch nejpřísnějších bezpečnostních požadavků.

Služba LMVR, Virtual Lab

Virtuální realita je moderní technologie, která se vyvíjí neskutečnou rychlostí. Práce v prostoru a také maximální pozornost účastníků zapojených do simulovaného prostředí jsou výhody, které běžné videokonference zkrátka nemohou nabídnout.

Vyzkoušet službu