Začínající firma byla donucena zkoumat trh

Problém: Stejně jako spousta podnikatelů, J.Bebo měl více vzdělání než peněz. (diplom z Oxfordu, v r.2002 jel do USA studovat na Wharton School of Business a udělal si M.B.A). Pak začal zvažovat co bude dělat. Nabízela se možnost provozovat filmovou licenci v nemocničních dárkových obchodech. Spolu s několika kolegy ze školy založili firmu CareFlix, která měla nabízet přenosné DVD přehrávače a filmy znuděným pacientům a návštěvníkům. Ale rozrůstající se byrokracie jim komplikovala situaci a příliš mnoho nejistot jim bránilo udělat velkou kampaň a rozjet své obchody.

Řešení: Udržovali nízké náklady a flexibilní koncept. Zakoupili repasované počítače, pracovali z domova, hledali co nejlevnější dodavatele, a snažili se poučit ze starších DVD.

Pan Bebo a jeho partneři přednesli svůj plán nemocnicím v okolí města Philadelphia a snažili se více naslouchat než mluvit.Např.pracovali se sestrou na infekčním odd., a zavedli a vymysleli užívání jednoduchých antibakteriálních utěrek a vyměnování pěny na sluchátkách po každém užití. Nechali se inspirovat. Začali jednat se Sodexho v rámci zvýšení spokojenosti pacientů a Sodexho začala jejich produkty nabízet ve dvou nemocnicích na Floridě a plánovala i v dalších. Tento obchod přinesl CareFlix cash flow (peněžní tok) a trochu manévrovacího finančního prostoru k novým experimentům. Byli přesvědčeni, že ve vzdělávacích materiálech se jim mohou otevřít větší obchodní příležitosti.

Na základě jejich průzkumu v nemocnicích i jinde, Careflix začal s modely DVD přehrávačů, které informovaly pacienty o výživě a užívání léků, tento nápad přilákal pozornost nemocnic s nízkým počtem personálu.

Poučení: Bez otestování trhu neuzavírejte svoji obchodní koncepci.

-av-
Zdroj: Startup Journal - portál amerického listu Wall Street Journal pro začínající podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Startup Journal