Top 3 lekce z prodeje, které přinášejí úspěch v životě

Lidé, kteří začali kariéru jako obchodní zástupci, se většinou naučili něco, co jim hodně pomůže v jakékoli budoucí kariéře.

Ilustrační snímek

Prodejní procesy se stále více přesunují na internet. Ačkoli v budoucnu možná bude role prodejce nebo obchodního zástupce něčím z minulosti, zkušenosti z této role stále poskytují několik důležitých lekcí o tom, co vede v životě k úspěchu, tvrdí článek na webu addicted2success.com.

Odvaha

Život je plný odmítnutí. Stává se nám to každý den – ať už je to v podnikání, v randění nebo na společenských akcích. Naštěstí si nezbytnou houževnatost můžeme vypěstovat.

Když prodáváte, musíte získat hroší kůži a vytrvalost, abyste přežili. Obchodníci jsou staří známí odmítání, protože se vídají denně. Dokonce i špičkoví prodejci, kteří potřebují uzavřít obchod, uspějí jen v asi třetině případů. Ve zbývajících přibližně 66 % neuspějí a obchod nezískají.

Vnitřní motivace

Úspěšní prodejci nejsou motivováni bonusy, soutěžemi a penězi. Nejlepší obchodníci jsou totiž velmi silně vnitřně motivovaní. Zažili už mnoho odmítnutí, ale právě protože jsou motivováni zevnitř sebe sama, neúspěch při prodeji je neodradí. Vědí, co mají dělat, přestože se jim do toho třeba nechce. Dovedou si najít motivaci uvnitř sebe.

Poslouchat více, mluvit méně

Dobrý prodejce, to není vždy mluvka. Prodejci patřící pod tento druh naopak bývají často celkem neúspěšní. Ti nejlepší jsou víc než cokoli jiného především úžasní posluchači. Poslouchání dělá prodejce úspěšnými – a také z nich dělá lepší lídry.

Když posloucháte lidi, oni se díky tomu cítí být důležití a cenění. Kromě toho se tak můžete soustředit na to, co opravdu chtějí.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success