Zdá se vám, že vás nikdo nechápe? Jak na to, aby vám ostatní porozuměli

Ilustrační snímek

Proč lidé někdy neumějí prosadit svůj názor? Někdy se totiž snaží své stanovisko protlačit až příliš silně. Přitom si neuvědomují, že s takovým přístupem se jim to změnit nikdy nepodaří, tvrdí web addicted2success.com. Nenechte nikoho, aby na vás řval a tlačil. A ani vy to nedělejte  ostatním.

Nemluvte na ostatní svrchu

Komunikujte s lidmi tak, jako by byli na vaší úrovni. Chytré celebrity i populární světoví lídři to tak dělají, kdykoli mluví s někým, kdo nemá stejný vliv jako oni. Přistupují k lidem tak, jako by byli na stejné úrovni. Nikdy s nikým nemluvte způsobem, který by mu dával najevo, že vy jste něco lepšího.

Křik ukazuje maximálně to, že se neovládáte

Když na vás někdo křičí, ukazuje tím jedině, že se nedovede ovládat. Samoúčelným křikem a zvyšováním hlasu ničeho nedosáhne. Ten, kdo křičí bude pouze více frustrovaný. Mluvte s lidmi klidně, ukažte však vášeň pro to, o co usilujete.

Najděte společnou řeč

Aby debata na nějaké téma byla úspěšná, musíte s druhým mít něco společného. Buďte připraveni na to, že se budete mýlit, nebo že budete muset přijmout názor, který je značně odlišný od toho vašeho. Snažte se, aby se to, co říkáte, alespoň v něčem shodovalo s tím, čemu věří a o čem je přesvědčen váš komunikační partner. Lidé s velmi radikálními názory například na politiku totiž velmi často zažívají konflikty právě kvůli tomu, že toto nedovedou. Přijměte rozmanitost a různorodost názorů stejně jako to, že všichni lidé nemusejí mít stejné názory.

Někdy stačí jen malá, nepatrná změna v tom, jak svůj názor vztáhnete k tomu, o čem je druhý pevně přesvědčen. Když se někdo o politiku prostě vůbec nezajímá, zkuste s ním začít hovořit např. o tom, jak se dá svět změnit k lepšímu.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success