Šest každodenních návyků, které ihned navýší vaši produktivitu

Rádi byste byli produktivnější? Zdá se vám, že nic nestíháte, že nejste dostatečně dobří v organizování vlastního času nebo že občas pozbýváte energii? V dnešním článku pro vás máme šest každodenních návyků, které vám pomohou ihned zlepšit svoji produktivitu.

Ilustrační snímek

Tento seznam zvyků zvyšujících produktivitu přinesl článek na webové stránce Addicted2Success.com.

Pevná ranní rutina

To, jak svůj den začnete, do velké míry ovlivňuje to, jak se pak celý den vyvine. Ustanovte si pevnou ranní rutinu, kdy budete vstávat ve stejnou dobu a dělat stejné věci tak, abyste se ráno museli co možná nejméně rozhodovat.

Dostatečný příjem tekutin

Pitný režim je základem produktivity. Když jste dehydrovaní, špatně se vám přemýšlí, ztrácíte energii a především si zaděláváte na potenciálně závažné zdravotní komplikace.

Používání aplikace na plánování aktivit

Během dne nelze být produktivní, pokud nemáte na daný den plán. A také pokud nemáte způsob, jak plánované aktivity monitorovat a odškrtávat si. K tomu vystačí jednoduchá mobilní aplikace, kde budete mít na každý den seznam pracovních úkolů.

Fyzická aktivita

Ve zdravém děle zdravý duch. Toto motto platí neustále – i dnes, kdy mnoho lidí fyzickou aktivitu ve svém životě postrádá. Zkuste se každý den alespoň chvíli projít, zaběhat si, protáhnout se nebo si zacvičit.

Spojení s přírodou

Odpojení od přírody nese lidská mysl poměrně těžce. Snažte se být ve spojení s přírodou co nejvíce – i kdyby to mělo znamenat, že ráno cestou do kanceláře vystoupíte o zastávku dříve a na pracoviště dojdete městským parkem.

Používání stolu, u kterého lze stát

Pozice, kterou zaujímáte u své práce, vyžaduje dynamiku a variabilitu. Jestliže pracujete v kanceláři nebo doma u počítače, zvažte investici do nastavitelného stolu, u kterého můžete i stát.

 

-mm-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success