Odhalte podnikavé inovátory ve svém týmu

Ilustrační snímek

Úspěšné organizace dokáží rozpoznat zaměstnance s vysokým potenciálem, kteří umějí uvažovat inovativně a zároveň podnikatelsky. Pomáhají jim rozvíjet jejich talenty a posouvají je do vyšších funkcí. Zásadní roli v identifikaci talentů hrají manažeři. Populární autor manažerských rad na serveru Inc.com Steve Tobak proto sestavil sadu doporučení pro manažery, jak poznat podnikatelsky uvažující inovátory. Chcete-li ve vaší firmě dát prostor takovým talentům, hledejte následující chování.

Nadšení pro firmu a její produkty

Inovátoři jsou zapálení pro produkt, na kterém pracují. Dělají vše pro to, aby byl úspěšný. Nezajímá je, že něco nejde. Mění zažité postupy, aby to šlo. Potřebují k tomu ale, abyste je nechali vést.

Schopnost řešit problémy

Inovátoři mají zvláštní schopnost odhalovat potřeby zákazníků, i když o nich sami zákazníci ještě nevědí. Vidí problémy a okamžitě je řeší. Umějí také říkat nahlas i nepříjemné věci a toho byste si měli vážit.

Umění vést a vytrvat

Inovátoři, kteří jsou přirozenými lídry, jsou doslova k nezaplacení. Když mluví o svých nápadech, dokáží strhnout ostatní. Nekončí však u mluvení, na svých nápadech velice tvrdě pracují a dokáží být velmi vytrvalí.

Máte takové lidi ve svém týmu? Pak začněte intenzivně hledat cesty, jak jim pomoci nahoru.

-kk-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com