Vyhněte se nejčastějším chybám na LinkedIn

Ilustrační snímek

Přítomnost na profesní sociální síti LinkedIn vám může hodně přinést, ať už v rámci vašeho současného zaměstnání nebo v oblasti kariérního rozvoje. Ať tak či tak, existují určitá nepsaná pravidla, která by měl každý uživatel dodržovat, pokud chce ze svého profilu vytěžit maximum. Na ta nejčastěji porušovaná pravidla upozornil článek serveru INC.com.

1. Sbírka spojení

Nepřibírejte do své sítě kontaktů všechny lidi, které znáte. Kvalita spojení na LinkedIn je mnohem důležitější než kvantita. Vybírejte si, s kým navážete spojení, uvažujte, jestli se jedná o někoho, kdo je z vašeho nebo z příbuzného oboru. Uživatelé se stovkami nerelevantních kontaktů působí nedůvěryhodně.

2. Žádný koncept

Pasivní užívání sítě LinkedIn vám příliš k ničemu nebude. Měli byste být aktivní a vytvořit si určitý koncept, který bude pro ostatní uživatele atraktivní. Pracujete na nějakém projektu? Sdílejte každý týden aktuální informace s fotografiemi a vybízejte své kontakty ke komentářům.

3. Špatná fotografie

I když se jedná o profesionální síť, a nikoliv seznamku, vaše fotografie hraje velkou roli v tom, jak často si lidé váš profil zobrazí a jak vůbec celou vaši přítomnost na této síti vnímají. Nejhorší variantou je nemít fotografii žádnou. Druhou nejhorší možností je mít výrazně neformální, neprofesionální nebo nekvalitní profilovou fotografii.

4. Příliš mnoho klíčových slov

Klíčová slova se nacházejí v textu, který píšete v úvodu svého profilu a také v tom, jak popisujete své aktivity a schopnosti. Celá řada lidí se snaží vtěsnat do svého profilu co možná nejvíce klíčových slov, aby byli snáze dohledatelní. To je ovšem chyba, díky které budete působit neprofesionálně a bez konkrétního zaměření. Fráze nejsou nic víc než fráze.

-mm-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com