Zápasíte s motivací? Zkuste několik změn (2/2)

předchozím článku jsme viděli, že na motivaci týmu může mít dopad vzhled kanceláře i to, zda jsou nastaveny priority a očekávání. Rozhodně také nepomáhají nekonečné a zbytečné porady. Co dalšího můžete udělat pro udržení motivace vašeho týmu?

Ilustrační snímek

Chtějte konstruktivní kritiku

Nechte členy svého týmu pomáhat si navzájem skrze upřímnou kritiku. Může to být obtížné, protože kritika může vyvolávat napětí. Lidé neradi slyší, že něco udělali špatně. Manažer týmu však své lidi ke konstruktivní kritice povzbuzovat musí.

Měli byste ostatní zvát k pravidelné diskuzi, která bude zacílena vyloženě na kritiku. Začněte ji tím, že si řeknete o zpětnou vazbu ke své vlastní práci. Díky tomu bude pro ostatní snazší skutečně se otevřít a sdílet, co si myslí. Buďte připraveni zasáhnout, kdyby se lidé začali hádat nebo kdyby na sebe začali být příliš tvrdí.

Umožněte práci na dálku a pružnou pracovní dobu

Práce na dálku nabývá na popularitě. Dnes už jsme všichni neustále připojeni. Pokud umožníte členům týmu pracovat, kdy chtějí, pravděpodobně nedojde ke snížení produktivity. Flexibilní pracovní doba vaše lidi učiní svobodnějšími. To se bude líbit především mileniálům. Měli byste odměňovat výkony, ne čas strávený v kanceláři. Když se vám podaří vytvořit v týmu toto nastavení, flexibilita nebude nikdy na úkor výkonnosti.

Teambuildingy

Teambuildingy jsou skvělé pro navázání vazeb mezi členy týmu. To usnadní spolupráci a zvýší motivaci ke spolupráci. Teambuildingy dále zvyšují kreativitu a spolupráci při řešení problémů. Jsou také dobré pro zlepšování komunikačních dovedností, uzavírá článek na webu business2community.com.

-jk-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com

Články v sérii

Aktuální

Zápasíte s motivací? Zkuste několik změn (1/2)

Aktuální

Zápasíte s motivací? Zkuste několik změn (2/2)