Zápasíte s motivací? Zkuste několik změn (1/2)

Manažeři všude na světě se neustále snaží najít nové způsoby, jak motivovat své týmy. Máme pro vás pár nápadů.

Ilustrační snímek

Vyhněte se každé poradě, která není nezbytná

Porady mohou být velkou ztrátou času. Pokud máte pocit, že na takové poradě sedíte, rozhlédněte se kolem sebe. Působí ostatní účastníci nadšeně a jsou zabraní do dění? Jak vypadají?

Jedna z nejlepších věcí, které můžete pro udržení motivace týmu udělat, je nenutit své lidi chodit na porady, které jsou zbytečné. Když svoláváte poradu, sepište si celou agendu, kterou zamýšlíte na poradě vyřešit. Potom si ji pročtěte a zamyslete se nad tím, zda je nakonec porada vůbec nutná. Možná vám dojde, že pro vyřešení všech bodů bude stačit jen rozeslat pár e-mailů.

V prioritách musí být jasno

Když zadáváte úkoly a projekty členům týmu, musíte je vždy seřadit podle toho, jakou mají prioritu. Začněte tím, že řeknete, co je konečným cílem. Následně každému členovi týmu vyjasněte, jaká bude jeho role. Dobře nastavená očekávání ohledně práce i priorit povedou k tomu, že každý bude vědět, čemu se má zrovna věnovat, říká nám článek na webu business2community.com.

Zajistěte, aby se v práci cítili příjemně

Pracovní prostředí by mělo být pro lidi, kteří v něm pracují, příjemné. Pokud je to ve vašich možnostech, zajistěte pro svůj tým do kanceláře ten nejlepší nábytek i vybavení. Pokud ohledně vybavení kanceláře nemáte možnost výběr nijak ovlivnit, snažte se aspoň zajistit dostatek přirozeného světa tím, že kancelář přeuspořádáte.

Mezilidské vztahy jsou také součástí prostředí – rozmístění věcí a nábytku po kanceláři by mělo podněcovat spolupráci a mezilidské interakce. Když jsou lidé uzavřeni v kancelářích a neexistuje místo, kde by se mohli setkávat, budou mít příležitostí ke vzájemnému kontaktu jen málo.

-jk-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com

Články v sérii

Aktuální

Zápasíte s motivací? Zkuste několik změn (1/2)

Aktuální

Zápasíte s motivací? Zkuste několik změn (2/2)