Tipy pro rozvoj podnikatelských dovedností v roce 2014

Ilustrační snímek

Dali jste si letos předsevzetí zlepšit své podnikatelské uvažování a dovednosti? Pak jsme následující tipy připravili právě pro vás. Vycházíme z desatera doporučení pro rok 2014, která publikoval server Entrepreneur.com.

1. Pracujte na svých slabších stránkách

Zamyslete se, v čem nejste tak dobří, jak byste mohli, jen proto, že se bojíte. Najděte si vhodnou formu, jak se rozvíjet – čtení odborných článků, kurz, mentora...

2. Zkuste lépe skloubit práci a soukromí

Hledejte zdravější životní styl, který bude více vyhovovat vám i vašim blízkým. Mezi délkou pracovní doby a výsledky práce neexistuje přímá úměra.

3. Pusťte se do obtížných rozhovorů

Když se budete vyhýbat problémům, nijak si nepomůžete. Platí to v práci i doma. Stavte se proto čelem i ke složitým otázkám a snažte se je řešit, jak nejlépe umíte.

4. Určete si měřítka úspěchu

Ať už budete dělat cokoli, jasně si určete, co bude znamenat úspěch a co neúspěch. Překonávání těchto měřítek by pro vás mělo být zábavou.

5. Dodržujte pravidlo 2 minut

Pokud máte před sebou úkol, který je možné splnit do dvou minut, splňte jej hned. V ostatních případech se soustřeďte na priority a k méně důležitým úkolů se vracejte až později.

-kk-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com