Pryč s tím nepořádkem!

Zvoní telefon, ve schránce máte 94 zpráv, nemůžete najít šek od svého největšího klienta, namísto práce na novém projektu mlčky zíráte na ten zmatek kolem vás... Elektronický věk zrychlil náš svět a čím jste úspěšnější, tím vyšší jsou hromady účtů, vzkazů a dalších věcí. Většina z nás prostě nedokáže zůstat uspořádaná a produktivní v přeplněném prostředí. Zkuste si vytvořit prostředí, které vás podpoří, a znovu získejte kontrolu nad svým pracovním životem pomocí následujícího plánu:
1. Nejdříve si vytvořte představu čistého pracovního prostředí, načrtněte na papír ideální uspořádání vaší kanceláře. Reorganizace může vnést novou energii a dá vám příležitost určit, co opravdu potřebujete. Nezapomeňte na prostor pro spisy o starých projektech, finanční výkazy a informace o klientech.
2. Jeden den věnujte organizaci. Svůj náčrt použijte jako vodítko, zlikvidujte nepořádek. Začněte s velkým nábytkem, odstraňte ze stolu věci, které nepoužíváte denně, vytvořte si ideální archivační systém a vložte do něj důležité papíry.
3. Odhlašte informace, které vás přetěžují, magazíny a katalogy, které nikdy nečtete, newslettery, které vám nepomáhají apod.
4. Vytvořte si pořadače na nové projekty. Nový projekt vždy způsobí dočasný nepořádek. Abyste se vyhnuli zmatku, všechny nové informace, návrhy apod. dávejte do rozšiřitelného pořadače. Po čase vytvořte novému projektu trvalé místo v archivačním systému.
5. Naplánujte si jeden uklízecí den po každé dovolené na zorganizování vašich myšlenek, projektů a priorit. Uklízecí den vám dovolí zorganizovat dokumenty z předešlého projektu, zaplatit nevyřízené účty a odpovědět na poštu.
-ba-
Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com