Program na vánoční večírek, o kterém se bude ještě dlouho mluvit

Plánujete vánoční večírek, ale nevíte si rady, čím ho oživit? Nemáte velký rozpočet na agenturu řešící program či chcete disponibilní finance využít efektivněji? Chcete se odlišit a ukázat vašim zaměstnancům, že se umíte odvázat? Zkuste vnitrofiremní „hospodský kvíz”, který vaše kolegy zaujme, pobaví, poučí a zároveň stmelí kolektiv. 

Hotel Luna - kvíz.

Přáli byste si, aby váš letošní vánoční večírek stál za to? Zábava určitě váznout nebude, když do večerního programu zařadíte kvíz ušitý na míru pro vaši firmu. A takový si můžete vytvořit nejlépe sami, protože znáte nejlépe vaši společnost. S našimi doporučeními to nedá moc práce a u našeho partnera v Konferenčním hotelu Luna můžete dostat kompletní šablonu, kde pak to je již úplná hračka. S tvorbou některých otázek Vám určitě pomohou i zodpovědné útvary (marketing, HR, provoz apod.)

Ideální otázka do kvízu je přesně vyhodnotitelná (pozor na formulace umožňující dvojí výklady), srozumitelná, trochu poučná (ať se účastníci zamyslí nad některými problémy, klíčovými faktory pro spokojenost klientů apod.) a hlavně zábavná. 

Tipy:

  • zaměřte se na kuriozity
  • pomáhá personalizace na konkrétní osoby (nejlépe problémy vedení)
  • často stačí se na nudnou skutečnost podívat z jiného úhlu (změřit krokoměrem, změřit litry kávy v kuchyňce, spočítat nedopalky cigaret apod.)

Oblasti otázek a příklady 

Klienti naší společnosti

Kolik klientů je s námi více než deset let? Jaké procento klientů máme ze zahraničí? Kolik odběratelů jsme měli ke konci minulého měsíce? Kolik osob navštívilo naši webovou stránku minulý měsíc?

Náš tým

Jaká je průměrná délka úvazku v letech? U kolika maminek (rodičů) čekáme na návrat z rodičovské dovolené? Kdo je v naší společnosti nejdéle (tři osoby)? Kolik naše společnost loni odvedla na daních a sociálním a zdravotním pojištění za vás - naše zaměstnance?

Naše činnost

Kolik výrobků jsme prodali za posledních 10 let? Kolik telefonů vyřídilo minulý měsíc kontaktní oddělení? Kolik kroků nachodí denně skladník? Který náš výrobek má největší podíl na obratu? 

Další zajímavosti z naší společnosti
Kolik hodin navíc nad rámec pracovní doby strávil šéf loni v práci nebo dokonce kolik manželství stále šéfa práce ve firmě? Kolik kilogramů masa (v syrovém stavu) je na dnešním rautu? Kolik je domluvená výše společného účtu na baru na dnešní večer?

Posvátná pravidla kvízu

Nezapomeňte nastavit základní pravidla, aby všichni účastníci věděli, co se smí a co se nesmí, jak bude vše probíhat, ať se lidé mohou prostě bavit. Určitě je potřeba jasnými pravidly pokrýt zejména tyto oblasti:

  • rozdělení do společných týmů
  • co se smí a co se nesmí
  • průběh otázek a jak odpovídat
  • jak se hodnotí
  • bonusové body, které průběh oživí (lze je získávat např. za vymyšlení nejlepšího názvu týmu, zpěv do mikrofonu, společný přípitek na zdraví společnosti apod.)

Programů na vánoční večírek se dá vymyslet mnoho, ale jen o některém budou zaměstnanci mluvit ještě v létě. Překvapte je osobitým kvízem a uvidíte, že zábava, která je na party číslem jedna, poteče proudem.

Prohlášení partnera:

Zažili jsme tisíce firemních akcí a ukazuje se, že programy připravené uvnitř společností mají obvykle velmi pozitivní ohlas. Zdá se, že zaměstnanci si stále více váží toho, když pro se o ně HR či vedení stará a věnuje svůj čas vymýšlení programu ušitého na míru. Protože právě čas je v dnešní době tou nejdražší měnou. Proto se snažíme v Konferenčním hotelu LUNA organizátorům akcí jejich práci co nejvíce zjednodušit nejen přípravou šablon na takovýto vnitrofiremní kvíz nebo pozvánku na akce, ale třeba nabízíme například potřebné propriety na desítky disciplín firemní olympiády či večerní bojovky. A stále se snažíme naše spektrum rozšiřovat.