Přiučte se u vedení sportovních týmů

Ilustrační snímek

Sportovní tým je velice dobře řízená skupina lidí, kteří vzájemně spolupracují. Naučte se něco z vedení sportovců a použijte to během řízení vlastní skupiny. Server salesforce.com přinesl tři tipy.

1) Zpětná vazba v reálném čase

Běžná praxe ve vedení pracovních skupin je poskytování ročního nebo čtvrtletního hodnocení. Jak je to ve sportu? Během tréninku dostává sportovec od trenéra zpětnou vazbu okamžitě. To samozřejmě neznamená, že byste měli celý den sedět u svých zaměstnanců a kontrolovat je. Přesto pomůže dávat zpětnou vazbu pravidelněji a důsledněji. Dávejte pozitivní, poučné a použitelné hodnocení.

2) Fanděte si navzájem

Členové sportovního týmu si navzájem fandí. Pokud je jeden hráč úspěšný, ostatní se z jeho úspěchu těší. To ne vždy platí v pracovním týmu. Zkuste něco ze sportovního nadšení přinést i do vaší skupiny. Na druhou stranu, když hráč udělá chybu, ostatní mu o ní dají vědět. Když se stane chyba v práci, měli byste se z ní poučit a vzájemně se podpořit.

3) Nejvíce se naučíme z porážky

Nezapomínejte na porážky a snažte se z nich vytěžit co nejvíce. Ve sportu i v práci prohry někdy přicházejí. Nesnažte se nikoho obviňovat. Pojměte prohru jako příležitost naučit se něčeho nového. Rozeberte a snažte se pochopit, proč se stala. Učiňte opatření, aby se již příště neopakovala. 

-ka-

Zdroj: SalesForce Blog - blog na stránkách společnosti SalesForce
Zobrazit přehled článků ze zdroje SalesForce Blog