Přibližte virtuální meeting živému

Účastníci webových meetingů a online prezentací si často stěžují, že tato virtuální setkání nejsou tak efektivní jako setkání tváří v tvář. Dnes však již existuje celá řada nástrojů, jak je zefektivnit – jen se je naučit používat. Několik užitečných tipů, jak oživit online setkání, přinesl článek na serveru management-issues.com.

Seznamte se osobně

Zapojte webové kamery nebo alespoň fotografie, aby si účastníci vašich virtuálních setkání mohli snadno spojit jména s obličeji. Udělejte si také chvilku pro osobní, byť virtuální popovídání. Posílíte tím vzájemné pracovní vztahy.

Sbírejte okamžitou zpětnou vazbu

Existuje řada způsobů, jak získat informace o spokojenosti s virtuálními meetingy. Mohou to být strukturované dotazníky, ale i méně formální metody, jako například emotikony (palec nahoru) či další formy okamžité komunikace během meetingu, které umožňuje většina platforem.

Pokud byste při živém setkání použili tabuli, používejte ji i online

Většina platforem opět umožňuje sdílení informací na „virtuální tabuli“. Pokud to není váš případ, stále můžete pro sdílení informací využít například Word.

Zapojte přestávky pro diskusi

Vyvarujte se tendence odpřednášet všechny informace najednou a teprve na konci dát prostor otázkám. Informace raději rozdělte do kratších bloků, mezi něž zařaďte diskusi. Opět tím setkání přiblížíte živé poradě.

-kk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues