Pět kroků, kterými zajistíte, že do svého týmu naberete ty správné lidi

Vybírat do svého stávajícího týmu nováčky je vždy složité. A to nejenom kvůli aktuální situaci na trhu práce. Musíte vybrat někoho, kdo se k vám do týmu lidsky hodí, kdo souzní s hodnotami vaší firmy a kdo zároveň do týmu přinese pokud možno i trochu nový náhled. Zde je pět kroků, které zajistí, že do svého týmu naberete ty správné lidi.

Ilustrační snímek

Tyto tipy přinesl Forbes.

Jasně definujte hodnoty a priority svého týmu

V prvé řadě je nutné vyjasnit si sami pro sebe, koho vlastně hledáte a jaké jsou klíčové hodnoty a priority vašeho týmu. Teprve až když si tuto otázku vyjasníte, komunikujte ji v inzerátu a v interakci s kandidáty.

Nesnažte se přikrášlovat situaci ve firmě ani v týmu

Snažit se přikrášlovat danou pozici nemá žádný smysl. Pokud totiž „prodáte“ dotyčnému kandidátovi něco, co není tak růžové, jak to popisujete, dojde u něj pouze k rozčarování a dost možná k brzkému odchodu.

Při výběru kandidáta se soustřeďte i na jeho osobnost

Nepodceňujte důležitost osobnosti daného člověka. Je nutné, aby se kandidát do týmu lidsky hodil.

Popište pět hlavních úkolů člověka na dané pozici

Dobrým způsobem, jak kandidáta s otevřenou pozicí seznámit, je definovat pět nejklíčovějších úkolů, které dotyčný člověk vykonává. A tyto úkoly pak kandidátům do detailu popsat.

Dejte prostor se vyjádřit i ostatním členům týmu

Nejlepší způsob, jak zajistit, že se bude kandidát do týmu skutečně hodit, je dát možnost i ostatním členům stávajícího týmu se ke kandidátům vyjádřit a pomoci vám rozhodnout se, který je ten pravý.



-mm-

Zdroj: Forbes.com - prestižní americký časopis a web věnovaný obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Forbes.com