Pár překvapivých tipů, jak být produktivnější

Špatný time management, kdy nestíháte a jste v permanentním stresu, může mít hned několik velmi závažných dopadů. Neschopnost správně si rozplánovat činnosti vede především ke snížení efektivity práce, dále ke stresu, profesnímu vyhoření a dokonce i k psychosomatickým zdravotním problémům.

Zde je několik tipů pro každý den, jak se stresu vyhnout a efektivně si zorganizovat v práci čas.

Ilustrační snímek

Dochvilnost a plánování

Podle nedávného článku na oficiálním blogu sítě LinkedIn je nutné udělat si z dochvilnosti prioritu. A to nejenom v rámci důležitých úkolů a jednání, ale i drobnějších úkonů. Pracujte systematicky. Před každým úkonem si vždy určete, jak dlouho se mu maximálně můžete věnovat.  

E-maily až na později

Většina lidí se hned po příchodu do práce vyhrne na e-maily. Ukazuje se ale, že to není zrovna nejefektivnější metoda práce. Vyřizování e-mailů je úkon na chvíle, kdy máte spíš méně energie. Ranní energii byste proto měli využít na důležitější věci, například plánování obchodní strategie.

Místo psaní volejte

Mnoho času se ztrácí kvůli e-mailovému ping-pongu, který hrajeme s obchodními partnery, klienty a často i s kolegy. Místo nekonečné série otázek a odpovědí je v drtivé většině efektivnější vzít telefon a dotyčnému člověku zavolat.

Hodnoťte efektivitu práce

Mnozí lidé mají pocit, že tvrdě pracují, ale přitom si vybírají úkony, které jsou pouhou „údržbou“ a nijak je dále nerozvíjejí. Často se ohánějí tím, že i rutinní práce se musí udělat, a proto nemají čas na důležité věci.

V reálu tak tráví spoustu času neefektivní prací. Mnohdy je to tak, že kdybyste věnovali více času oněm „důležitým“ strategickým otázkám, běžné administrativy a údržbových úkonů by dlouhodobě ubylo.

-mm-

Zdroj: LinkedIn - největší světová profesní sociální síť
Zobrazit přehled článků ze zdroje LinkedIn