Novoroční předsevzetí pro váš virtuální tým

Ilustrační snímek

Nový rok je tady. Pokud jste si nedali žádné předsevzetí sami pro sebe, využijte této příležitosti alespoň pro svůj tým. Je-li váš tým tvořen lidmi, kteří se spolupracují na dálku, jsou níže uvedená doporučení, co v letošním roce zlepšit, určena právě pro vás. Tipy pro manažery virtuálních týmů původně zveřejnil server management-issues.com.

Sepište komunikační plán

Pokud dosud nemáte formální pravidla komunikace ve vašem týmu, najděte si konečně chvíli času a sepište je. Pokud již formální komunikační plán máte, prověřte, zda je dostatečně aktuální.

Zajistěte možnost snadné aktualizace komunikačního plánu

Členové vašeho týmu by měli vědět, jak důležité je, aby co nejdříve informovali ostatní o změnách svých kontaktních údajů a informací o tom, kdy jsou dostupní. Zajistěte jim proto snadný způsob, jak to mohou dělat.

Ptejte se, co nefunguje

Mluvte se svými lidmi o tom, jak se jim komunikuje v praxi například formou workshopů. Připravte se na otevřenou zpětnou vazbu. Jakmile se dozvíte, co nefunguje, hledejte společně řešení.

Zhodnoťte nástroje, které používáte

Zamyslete se, zda nepotřebujete zaktualizovat software a zda máte všechny potřebné licence. Ptejte se také, zda někdo nenarazil na zajímavé nástroje, které by mohli zefektivnit vaši práci.

-kk-

Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues