Manažerské kurzy postavené na analogiích s létáním

Miroslav Krček v leteckém simulátoru AeroLife Academy

Už jako kluk jsem se chtěl naučit pilotovat letadlo, avšak mí rodiče byli zásadně proti. Trvalo „pár“ let dospívání, než jsem si mohl splnit svůj dětský sen a zahájit pilotní výcvik. Létání mi však přineslo nejen neskutečný pohled z výšky, ale také rozhled do dalších dimenzí řízení vlastního osobního i profesního života. A může pomoci i vám…

Každý z nás využívá pro svůj bezpečný „let životem“ trochu jiný stroj. Někdo jej nazývá osobní genetikou, jiný životními zkušenostmi. Také hodnoty, které vyznáváme, a z nich plynoucí rozhodnutí jsou individuální.

Na druhou stranu, zákonitosti pohybu (nejen) ve vzduchu platí pro všechny úplně stejně, mnohdy ale zcela odlišně než v bezpečí země. Paní Gravitace je zkrátka nekompromisní učitelka. Platbu za chyby vyžaduje okamžitě. Nezbývá nám, než akceptovat její pravidla, která jsou nicméně jednoduchá, univerzálně platná a můžete je využít i ve svém každodenním životě a podnikání.

Během letité profesní praxe v korporátním prostředí jsem přišel na to, že nakonfigurovat router kdesi na druhém konci světa problém není. Domluvit se s kolegou, který sedí na opačném konci stolu, už ale často problém bývá. S touto myšlenkou jsem proto v roce 2003 založil vlastní vzdělávací společnost a projekt AeroLife Academy, který představuje soubor několika manažerských programů založených na analogii mezi podnikání, létáním a životem samým.

Náš současný svět je totiž plný složitých vazeb a komplikací, v nichž se nezřídka ztrácíme. Jejich zdroji bývá naše hlava, způsob, jakým uvažujeme, vztahy a vazby vůči našemu okolí. Je důležité mít v těchto komplexních systémech jasno.

V AeroLife Academy vás tímto procesem provedeme. Naučíte se jednoznačně identifikovat činnosti podle důležitosti. Pojmenovat hodnoty a vztahy a také nastavit jejich priority. Odhalíte své rezervy, vytvoříte si nástroj pro tvorbu klíčových referencí a metrik a co je důležité, získáte podnět k uskutečnění požadovaných změn. Posaďte se s námi za „knypl“ skutečného profesionálního leteckého simulátoru a staňte se skutečnými piloty svého vlastního života.

Manažerské programy AeroLife Academy

May Day aneb O hledání rezerv se Zubatou

Na palubě letadla dojde k otravě zkaženým jídlem. První pilot zkolaboval, druhý ví že zkolabuje za krátký čas také. Vaším úkolem bude společně zachránit sebe i ostatní cestující. Dokážete v ohrožení a omezeném čase nalézt letiště a bezpečně přistát?

Reflektovanou zpětnou vazbou odvodíme principy krizového managementu, úspěšné týmové práce a pojmenujeme příčiny následného úspěchu či nešťastné havárie. Tyto zákonitosti následně implementujeme na konkrétní situace, které ve firmě či týmu potřebujete řešit. Sami si navíc ověříte své schopnosti analyzovat a vyhodnocovat krizové situace, poznáte reakce své i okolí na psychickou zátěž a mimo jiné si také odvodíte jednoduchá a funkční pravidla pro komunikaci.

Pilotní kurz pro nepiloty aneb Příručka života z pohledu pilota

„Nestíhám, nemohu se soustředit, pořád se něco mění a je toho zkrátka moc…“ Znáte to? Na tomto kurzu se naučíte identifikovat a pravým jménem pojmenovat nejdůležitější činnosti ve vašem životě a určovat jejich vzájemné vazby i priority. Zjistíte zároveň i jak naložit s tím, co jste označili za nepodstatné. To vše, abyste byli schopni v různých situacích podávat maximální výkon.

AeroLife Balancing aneb O rovnováze sil a nejen na křídlech

Aby letadlo správně letělo, musí být vyvážené. Nevyvážené letadlo se jinak těžko řídí a brzy spadne. Pojďte na základě této jasně dané zákonitosti nalézt svou vlastní rovnováhu mezi prací, osobním životem i časem věnovaným sobě. Z kurzu si odnesete především nástroje pro trvale udržitelný seberozvoj, schopnost rychleji identifikovat změny, které ještě nejsou vidět nebo jednoduché a transparentní principy pro hodnocení sebe i ostatních.

Navštivte také naše webové stránky www.aerolifeacademy.cz