Kde vzít více času?

Tisíce lidí denně bojují s časem. Stačí se projít po ulici většího města a uvidíte, jak všichni někam pospíchají. Jestliže se chcete vyhnout stresu spojenému s nedostatkem času, měli byste se naučit lépe plánovat své aktivity. Začněte důslednou přípravou. Připravujte se na to, co budete každý den dělat. Pravidelně aktualizované seznamy úkolů pomáhají zapamatovat si a také plnit důležité povinnosti.

Nedělejte věci na poslední chvíli

Snažte se předejít pozdním příchodům na důležité schůzky tím, že budete odcházet včas. Počítejte s dopravní zácpou či jinými vyrušeními. Schůzky si plánujte tak, aby mezi nimi byly dostatečné časové rezervy. Nebuďte perfekcionisty. Neztrácejte zbytečně čas maličkostmi, jako jsou například hodiny před zrcadlem.

Důležité je také naučit se neodkládat. Ujasněte si své priority a dílčí úkoly, které je třeba splnit, abyste jich dosáhli. Neodkládejte je, i když se vám mohou zdát nudné. V neposlední řadě se naučte říkat ne. Jestliže po vás někdo vyžaduje více času, než mu můžete dát, nebojte se mu to říci.

-kk-

Zdroj: SelfGrowth.com - online komunita věnovaná osobnímu rozvoji
Zobrazit přehled článků ze zdroje SelfGrowth.com