Jak dlouhodobě zvýšit produktivitu vašeho týmu ve třech krocích

Jedním z klíčových úkolů manažera týmu je dostat ze svých podřízených to nejlepší. Musí moderovat efektivní komunikaci v rámci týmu a pomoci svým podřízeným spolupracovat tak, aby podávali co možná nejlepší výkon. V tomto článku si ukážeme tři věci, které můžete udělat pro to, abyste navýšili produktivitu vašeho týmu.

Ilustrační snímek

Společný cíl

Podle Entrepreneur.com je prvním a zároveň nejdůležitějším krokem, jak zvýšit produktivitu týmu, dám jim tak silnou motivaci pracovat a tak jasnou vizi, které chtějí všichni dosáhnout, že všichni členové týmu budou pracovat efektivně a budou tahat za společný provaz. Představte vašem týmu společný cíl, dostatečně ho vašemu týmu „prodejte“ a následně se individuálně s jednotlivými pracovníky ujistěte, že skutečně této vizi věří, že jsou z ní nadšeni a že chtějí přispět k postupu směrem k tomuto vytyčenému cíli.

Autonomie pracovníků

Motivaci pracovat naplno u svých podřízených nedovedete zajistit, pokud jim nevěříte a pokud jim nedáte dostatečný prostor. Aby byli zaměstnanci inspirováni k podávání co možná nejlepšího výkonu, a aby tudíž nesklouzávali k činnostem, které odvádí jejich pozornost, musí mít dostatečné pravomoci činit sami za sebe určitá rozhodnutí a musí skutečně věřit tomu, že svojí prací přispívají k něčemu většímu a k dobru celého týmu.

Transparentní komunikace

V neposlední řadě je nutné se svými podřízenými transparentně komunikovat. Vaši pracovníci musí mít jasno v tom, co se po nich chce a jaké jsou jejich role. V produktivitě zaměstnanců hraje velkou roli důvěra vůči svému nadřízenému, a tu získáte jenom tak, že s nimi budete mluvit otevřeně a nebudete před nimi nic skrývat. Vytvořte zdravé, otevřené prostředí, získejte si důvěru podřízených a ti tak budou ve výsledku chtít se vám zavděčit efektivní prací na společných cílech.

 

-mm-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com