Čas poděkovat asistentkám

Ilustrační snímek

Mnozí manažeři si stále neuvědomují, jak významnou roli pro chod firmy či oddělení hrají jejich asistentky. U příležitosti tzv. Dne administrativních pracovníků (Administrative Professionals' Day), který letos připadá na 24. dubna a v USA se slaví celý příští týden, proto server Salary.com oslovil asistentky s otázkou, co jim nejvíce vadí na jejich šéfech (a bojí se to říci veřejně). Odpovědi jsou natolik výmluvné, že si jimi rozhodně lze inspirovat i v českých kancelářích.

1. Nekonzistentnost

Asistentka se maximálně snaží dělat to, co její šéf chce. Nemůže to však dělat, pokud šéf stále mění své požadavky a neinformuje ji o tom. Dokáže leccos předvídat, nikoli však číst myšlenky.

2. Hlídání dětí

Výpomoc s dětmi v případě nečekaných událostí je samozřejmost. Pokud má však asistentka dělat svou práci, nemůže celé dny hlídat a bavit děti svého šéfa. Stačí, že musí občas dělat chůvu jemu.

3. Rodinná dramata

Asistentka nemůže za to, jaká nálada momentálně panuje v rodině jejího šéfa. Neměla by proto také být terčem vybíjejí jeho frustrací z domova.

4. Přehlížení

Každý šéf by si měl udělat čas alespoň několik minut týdně, aby se svou asistentkou prošel její úkoly a obě strany se ujistily, že si rozumějí.

5. Nedůvěra

Opravdu je třeba kontrolovat, zda vaše asistentka udělala správně každý detail své práce? Zkuste jí více věřit.

6. Překračování povinností

Asistentky jsou často žádány, aby dělaly práci za své šéfy, daleko nad rámec svých vlastních povinností. Šéf, který si žádá kávu pouze z jednoho vzdáleného obchodu, se nemůže divit, když pak jeho asistentka nestíhá své skutečně podstatné povinnosti.

7. Neschopnost poděkovat

Na to, že jejich šéf nedokáže říci „díky“ si stěžovalo nejvíce asistentek. Nejde jim přitom o vyšší plat nebo povýšení, ale prosté uznání za dobrou práci.

Zkuste se inspirovat zahraničními kolegy, kteří slaví Den administrativních pracovníků, a poděkovat svým asistentkám.

-kk-

Zdroj: Salary.com - americký portál věnovaný odměňování zaměstnanců
Zobrazit přehled článků ze zdroje Salary.com