Být rodičem je dobrá kvalifikace

Ilustrační snímek

Když se mluví nebo píše o pracujících rodičích, většinou jde o problémy slaďování pracovního života se soukromým nebo diskriminaci rodičů ze strany zaměstnavatelů. Zkusme se proto nyní společně podívat na věc z druhé strany.

To, že jste rodiči, znamená, že máte řadu dovedností, které vám pomohou k většímu úspěchu v práci. Měli byste si to připomínat a dávat o tom vědět i svým zaměstnavatelům. Co tedy příště odpovíte, až se vás současný či budoucí zaměstnavatel zeptá, proč by měl upřednostnit vás před někým mladším a bezdětným? Britský pracovní portál jobsite.co.uk radí:

Umím řídit svůj čas.“

Každý rodič ví, že s dětmi si nemůže dovolit neumět plánovat čas. Umí si rozvrhnout den na minuty a vměstnat do něj vše potřebné. Zdůrazněte například to, že nemáte čas trávit den na sociálních sítích.

Umím dělat více věcí najednou.“

Když máte kolem sebe děti, musíte neustále dělat více věcí najednou. Je to pro vás normální a jste v tom velmi dobří, ať jste doma, nebo v práci.

Jsem týmový hráč.“

Rodič nemůže myslet jen sám na sebe, je zvyklý poslouchat druhé a také je přesvědčovat, aby udělali, co je správné. Když to zvládne s dětmi, s dospělými v práci vám to půjde ještě lépe.

Umím si udržet pozitivní myšlení.“

Rodiče vědí, že pokud budou ukazovat svou špatnou náladu, děti ji budou mít okamžitě také. Umějí se proto usmívat a jednat s lidmi pozitivně. To je důležité v jakékoli práci.

Mám velkou trpělivost.“

Každý rodič se dříve nebo později naučí trpělivosti. Umí opakovat jednu věc i pětkrát a zachovat u toho klid. Kdo si počká, ten se dočká.

-kk-

Zdroj: Jobsite - britský pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Jobsite