Brian Tracy: Dostaňte ze svého týmu maximum

Ilustrační snímek

Efektivní manažeři nemají daleko od slov k činům. Když narazí na dobrý nápad, rychle jej uskuteční a dostanou do praxe. Proto byste neměli váhat když, že se dozvíte o něčem, co by mohlo zvýšit motivaci vašich lidí. Okamžitě to vyzkoušejte, začněte na tom pracovat ještě ten samý den. Výsledky tohoto přístupu vás překvapí.

Pokud jde o motivaci pracovníků, je zde jedna klíčová věc: spojení mezi manažerem a jeho přímým podřízeným. Kontakt a komunikace mezi zaměstnancem a jeho manažerem je klíčovým determinantem výkonu, produktivity i výsledků celé organizace, píše odborník na rozvoj lidského potenciálu Brian Tracy na svém blogu.

Klíč k vrcholovému výkonu celé organizace

Musíte umět vytvořit a udržet pozitivní prostředí, které podporuje sebeúctu. Začněte tím, že odstraníte strach ze selhání a odmítnutí. Tyto pocity a starosti s nimi spojené mají totiž špatný vliv na osobní výkony. Buďte lídrem, který vytváří pracovní prostředí plné pozitivního a respektujícího chování. Brzy si všimnete vyšších výkonů, nižších absencí i nižší fluktuace zaměstnanců. Produktivita poroste, neúspěchů a omylů bude méně a méně.

Motivujte svůj tým: 2 základní potřeby pracovníka

Aby pracovali nejlépe, jak dovedou, musí mít lidé v práci naplněny 2 základní potřeby.

1) Potřeba autonomie

Co to je? Je to potřeba být respektován jako individualita, být oceněn pro své výjimečné schopnosti, pro svůj talent a úspěchy.

2) Potřeba někam patřit

Potřebujeme také cítit, že jsme částí něčeho, co je větší než my sami. Lidé prostě chtějí být součástí týmu. Potřebují být zařazeni a akceptováni jako členové skupiny kolegů.

Organizace a manažeři, kteří to dělají správně, vytvářejí prostředí, kde se lidé cítí samostatně a důležitě, ale přitom jsou stále členy týmu a organizace jako celku. Systémy odměn v nejlepších organizacích tak odměňují nejen osobní, ale také týmové výkony a úspěchy.

-jk-

Zdroj: BrianTracy.com - blog předního světového odborníka na rozvoj lidského potenciálu a osobní efektivity
Zobrazit přehled článků ze zdroje BrianTracy.com