Automatizace: Získejte více času a zdrojů pro svůj byznys

Automatizace vám umožňuje poskytovat rychlejší a lepší služby zákazníkům. Navíc usnadňuje poskytování zákaznické zkušenosti, která je konzistentní.

Ilustrační snímek

Automatizace také osvobodí vaše zaměstnance od manuálních úkolů a může přinést nové poznatky.

Zlepšení zákaznické zkušenosti

Všechny důležité informace, které o zákazníkovi máte, by měly být centrálně uloženy. Mohou to být jakékoli pokyny ohledně dodání objednávky, úkony provedené v minulosti nebo nadcházející schůzky se zákazníkem. Různí zaměstnanci ve vaší společnosti právě takové informace potřebují, proto se ujistěte, že se k nim všichni snadno dostanou. Také umožněte svým zaměstnancům v případě potřeby přidat další informace pro své kolegy.

Spokojenější a produktivnější zaměstnanci

Žádný zaměstnanec nemá rád opakující se a rutinní úkoly. Lidé s opakující se činností nakonec skončí unudění a frustrovaní. Budou také méně produktivní. Automatizovaný systém se však nikdy nudit nebude.

Například se můžeme podívat na personální oddělení, které má na starosti náborový proces. Pokud zaměstnanci stále dokola musejí rozesílat pozvánky na pohovory žadatelům, je to špatně. Přesně tohle má být automatizováno – každá zpráva může být personalizována přidáním jména žadatele a příslušným termínem pohovoru. Nebo můžete použít online řešení, které by žadatelům umožnilo vybrat si z dostupných termínů ten, který jim vyhovuje nejvíc. Tyto systémy umějí také včas odeslat upomínky připomínající domluvený pohovor.

Nové poznatky pro vaši firmu

V dnešní době marketing stojí a padá s datovou analýzou. Lepší rozhodnutí budete dělat, když vyjdete z poznatků o chování vašich zákazníků. Snažte se pochopit, co mají rádi a co naopak rádi nemají. S těmito znalostmi budete schopni připravit kampaně, které přinesou lepší výsledky. Navíc budete moci upravit svou strategii, pokud to bude nutná, uzavírá článek na webu business2community.com.

-jk-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com