5 tipů pro řízení času

Den má pouze 24 hodin, s čímž souvisí i omezený čas na práci. Jestliže chcete maximálně využít svůj čas, měli byste se jej naučit správně řídit. Řízení času může být velmi efektivní technika, když se naučíte soustředit na priority a důležité věci, zatímco omezíte překážky a nepodstatné.

- Začněte organizovat. Nic vás nezpomalí tolik jako nepořádek na stole nebo v kanceláři, který vám znemožní nalézt důležité adresy, telefonní čísla, zprávy apod. Najděte si proto čas na to, abyste zorganizovali svou činnost a tuto organizaci udrželi. Výrazně tím snížíte čas potřebný pro údržbu.

- Na začátku dne zhodnoťte své priority. Než se pustíte do práce, projděte své priority, abyste viděli, co musíte udělat.

- Nejdříve udělejte svou první prioritu a vzdejte se poslední priority. Nezačínejte nízkými prioritami, ale hned tou nejvyšší. Místo toho, abyste neustále zahlcovali konec svého seznamu méně prioritními úkoly, které nemáte čas plnit, škrtněte poslední prioritu. Je pravděpodobné, že ji nikdy nebudete postrádat.

- Zbavte se nevyžádané pošty. Nastavte si nástroje pro filtrování pošty tak, aby se k vám nechtěné zprávy nedostaly. Dávejte si také pozor, komu dáváte svou e-mailovou adresu. Pro ochranu své soukromé adresy si raději pořiďte druhou, kterou budete uvádět na Internetu apod.

- Pořiďte si rychlejší počítač. Pokud máte počítač, u kterého více čekáte, než pracujete, pořiďte si rychlejší model. Nejlépe nejrychlejší, jaký si můžete dovolit.

-kk-

Zdroj: Morebusiness.com - americký web pro malé podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Morebusiness.com