5 kroků k nepostradatelnosti

Ilustrační snímek

Jste pro svého zaměstnavatele nepostradatelní? Možná si říkáte, že každý je nahraditelný. Pokud si však chcete udržet své místo alespoň o něco déle než vaši méně schopní kolegové, měli byste začít pracovat na určitých dovednostech. Server hrnewsdaily.com označil následující dovednosti za ty, které vám pomohou získat pozici odborníka, kterého bude zaměstnavatel vnímat jako zásadního člena svého týmu.

Držte se svého kopyta

Zaměřte se na své silné stránky, díky nimž můžete svému zaměstnavateli přinést konkurenční výhodu. Nezůstávejte jen na povrchu své práce, jděte do hloubky. Začněte například více číst o svém oboru.

Myslete na zákazníka

I když pracujete v oddělení, kde přímo nejednáte se zákazníky, snažte se získat co nejvíce informací o vašich zákaznících a jejich potřebách. Ukáže vám to směr i ve vaší činnosti.

Nepřehlížejte detaily

Doménou dnešní doby je multitasking a opomíjení detailů. Právě zaměřením na detaily proto můžete vybočit z řady. Vaši nadřízení by měli vidět, že svou práci odevzdáváte ve stavu, kdy vám ji nemusejí opakovaně vracet k doplnění.

Buďte maximálně spolehliví

Dokazujte, že jste týmový hráči. V těžkých obdobích jasně ukazujte, že se na vás mohou všichni spolehnout.

Buďte vidět ve svém oboru

Reprezentujte svého zaměstnavatele na konferencích, v místních pobočkách oborových organizací nebo jako dobrovolník.

-kk-

Zdroj: HR News Daily - americký server zaměřený na HR
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR News Daily